Nor-Shipping

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nor-Shipping er internasjonal næringslivsmesse som ble etablert i Oslo i 1965.[1] Den arrangeres annet hvert år; i 2019 deltok nærmere 50.000 delegater fra 85 land i Oslo og på Norges Varemesse på Lillestrøm. I 2019 var de viktigste utstillergruppene skipsbyggere og underkontraktører, den marine forsyningsindustrien, teknologibedrifter og verft..

Nor-Shipping 2019[rediger | rediger kilde]

Et rekordstort antall delegater besøkte Nor-Shipping i løpet av fem dager i 2019. Det deltok totalt 47 500 internasjonale delegater på våre events i Oslo sentrum og på Norges Varemesse – en økning på hele 34 % sammenlignet med 2017. Messedelen av Nor-Shipping hadde 846 utstillere fra 47 land, og 30 170 besøkende.

Ocean Leadership Conference[rediger | rediger kilde]

Under messen arrangeres også en konferanse kalt Ocean Leadership Conference. I 2019 var H.K.H Kronprins Haakon til stede på konferansen, og blant foredragsholderne var statsminister Erna Solberg, nobelprisvinner i økonomi Paul Romer og den amerikanske admiralen Michael Rodgers, som er ekspert på cybertrusler og hacking, og som ledet National Security Agency i USA under president Obama og deretter under president Trump.

Bærekraft[rediger | rediger kilde]

Nor-Shippings satsninger er basert på FNs Bærekrafts mål og maritim nærings sentrale rolle i å bidra til realisering av disse målene. Nor-Shipping var den første aktøren innen maritim industri som mottar sertifiseringen ISO 20121 (The Sustainable Events Management System Standard for Events Organisations) fra DNV GL.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Nor-Shipping». Nor-Shipping 2022. Besøkt 1. februar 2021.