Noma (restaurant)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 55°40′40,530″N 12°35′46,450″Ø

Marengs og is av bjerk og honning fra Noma.
Inngangen til Noma ved Nordatlantens Brygge, København
Hvite asparges med posjert eggeplomme og «skovmærkesauce».

Noma er en gourmet-restaurant i huset Nordatlantens Brygge på Christianshavn, København i Danmark med nordisk/skandinavisk mat.

Sjefkokk og innehaver er René Redzepi, som tidligere arbeidet på restaurantene The French Laundry, El Bulli og Jardin des Sens. Navnet har sin opprinnelse i de to ordene «Nordisk» og «Mad». Sommelier er norske Mads Kleppe.[1]

Restauranten ble stemt frem til å være den 10. beste i verden i tidsskriftet Restaurant Top 50 i 2008. I april 2009 kom Noma på tredjeplass,[2] mens restauranten gikk helt til topps på listen i 2010.[3] Noma vant i 2009 også «The Chefs’ Choice award», som er kjøkkensjefene på de 100 beste restaurantenes egen rangering. Noma har for tiden to stjerner i Michelinguiden, som den eneste restauranten i Danmark.

For annen gang blir Noma den 18. april 2011 kåret til verdens beste restaurant, ifølge San Pellegrino-listen.[4] Den 30. april 2012 fikk Noma førsteplassen på Restaurant Magazines liste 'The World's 50 Best Restaurants'.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

DanmarkDenne Danmark- og matrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.