Niedersachsens flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Niedersachsens flagg
Niedersachsens statsflagg

Niedersachsens flagg er en vannrett delt trikolor i de tyske fargene svart, rødt og gult med forbundslandets våpenskjold midt i flaggduken. Niedersachsens våpen viser en springende hvit hingst på rødt felt. Flagget er i forholdet 2:3.

Fra 1946 og fram til delstatsflagget ble endelig fatsatt, gjorde et rødt flagg med hingsten tjeneste som Niedersachsens flagg. Etter heftige diskusjoner om flaggspørsmålet ble dette likevel ikke valgt, og heller ikke flaggene eller fargene til noen av de områdene som ble samlet i det nye forbundslandet. I stedet ble de tyske fargene valgt som grunnlag for flaggduken. Flagg og våpen ble fastsatt ved lov 13. oktober 1952. Statsflagget er et splittflagg av det ordinære delstatsflagget.

Tre tyske forbundsland har flagg basert på de tyske fargene svart, rødt og gult. I tillegg til Niedersachsen er det Rheinland-Pfalz og Saarland.

I Niedersachsen er også flaggene for tidligere selvstendige landområder som gikk opp i det og nydannede forbundslandet etter den andre verdenskrig offisielt anerkjent. Det gjelder Hannovers flagg i gult over hvitt, Oldenburgs blå flagg med rødt kors, Braunschweigs flagg i blått over gult, og Schaumburg-Lippes flagg i hvitt, over rødt over blått.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Jörg-M. Hormann og Dominik Plaschke: Deutsche Flaggen. Geschichte – Tradition – Verwendung, 2006
  • Harry D. Schurdel: Flaggen und Wappen Deutschland, 1995

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]