Nidaros Brass Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gruppe fra Nidaros Brass Band spiller for cruiseturister i Trondheim.
Hele bandet, oppstilt til konsert i Rådhussalen - Trondheim Folkebibliotek, mars 2011.

Nidaros Brass Band er et brass band fra Trondheim som ble startet i 2003 og består av rundt 30 medlemmer, som utgjør en besetning etter tradisjonelt engelsk brassband-mønster. Nidaros Brass Band har siden starten jevnlig holdt konserter, både egenproduserte og som gjester. Siden starten har Nidaros Brass Band invitert til Julekonsert like før jul i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek.

Konserten Trondhjemsnatt i samarbeid med Frelsesarméen i Trondheim, som ble gjentatt årlig fra i 2008 til 2012, ble en stor suksess.[trenger referanse] Her deltok eksterne instrumental- og sangsolister, kor og organist, foruten brassbandet som spilte den sentrale rollen. Dette er et konsertkonsept brassbandet hele tiden ønsker å utvikle ved å hele tiden finne nye samarbeidspartnere og nye arenaer for sine konserter. I 2010 ble CD-utgivelsen «Nidaros» et av brassbandets høydepunkter. I 2011 gjennomførte Nidaros en Englandsturné, hvor turen gikk til Kettering, Bourton-on-the-Water(Cotswolds), Guildford og West Byfleet (Surrey).

Våren 2013 feiret Nidaros Brass Band sitt 10-årsjubileum med konserten "Domen" for et stort publikum i Nidarosdomen. Gjester på konserten var jazztrompeter Jan Magne Førde, Nidarosdomens guttekor og Siri Nordli og Steinar Leirvik (sang og betraktninger).

I 2014 gikk turen igjen til Storbritannia, denne gang til Thatcham og Wales, hvor man hadde et konsertsamarbeid med korpset Cory Band.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]