Nicko McBrain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Nicko McBrain
Michael Henry McBrain
Nicko McBrain
Nicko McBrain i november 2006.
Født 5. juni 1952 (62 år)
England Hackney, London, England
Yrke Trommeslager
Sjanger Heavy metal
Instrument Trommer
Aktive år 1977
Band
Iron Maiden
Tidligere band
Streetwalkers, Trust, McBrain Damage, Pat Travers

Michael Henry McBrain (født 5. juni, 1952 i England) er den nåværende trommeslageren i det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden. Han ble medlem i bandet i 1982 etter Clive Burr, og debuterte på Piece of Mind-albumet (1983).

Han fikk kallenavnet «Nickey» av foreldrene sine som ung, men skiftet til «Nicko» da han en gang ble presentert som en italiensk trommeslager ved navn «Neeko».

Men Nicko hadde ingen trommeinstruktør. Han lærte seg selv, og så på de proffe, og lærte på den måten.

Nickos største inspirasjonskilder har vært Ringo Starr (The Beatles), Charlie Watts (The Rolling Stones), John Bonham (Led Zeppelin), og Keith Moon (The Who).

Han er kjent for å variere rytmen og stilen ofte. Men en ting han skiller seg merkbart ut fra er at han ikke bruker dobbelpedal eller to basstrommer. Han mener det er «for komplisert» og «u-trommerisk». Han har i stedet utviklet en enorm teknikk og fart med en pedal. Men han har brukt dobbelpedal på sangen «Face in the Sand». Den var ifølge Nicko en av de vanskeligste sangene å spille, og den har derfor aldri blitt brukt live.

Det eneste Nicko har skrevet for Maiden er basslinjen på «New Frontier» fra albumet Dance of Death (2003), han hevder i tillegg å ha skrevet en sang til A Matter of Life and Death (2006), men at denne ikke ble tatt med da Maiden ikke hadde tid til å spille den inn.

Diskografi med Iron Maiden[rediger | rediger kilde]

Ekstern lenke[rediger | rediger kilde]

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.