New romantic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

New romantic er en benevnelse for den musikkretningen som særlig var framme i Storbritannia tidlig på 1980-tallet. Den kom som en reaksjon på både punk og disco. Musikken var i stor grad basert på synthesizer og var særlig inspirert av David Bowie og Roxy Music.

I denne sjangeren kjennetegnes også av at de ble også lagt stor vekt på artistenes visuelle fremtoning og image, i tillegg til de musikalske elementene.

Musikalsk, og de visuelle elementene gjør at denne sjangeren ligner på Glam Rock, men hovedforskjellen er at glam-rocken er mer gitarbasert, mens new romantic bygges rundt synthesizer. Blant denne sjangerens pionerer og inspirasjonskilder finner man også er den japanske Yellow Magic Orchestra og den tyske gruppen Kraftwerk og gruppen Can. Manger er også inspirert av de futuristiske elementene hos mer eksperimentelle grupper som Landscape og Ultravox var tidlig ute med å fange oss disse elementene. Videre ble også rytmebokser introdusert på denne tiden, noe som i stor grad påvirket måten dette instrumentet ble spilt.

Videre bygger sjangeren på både Krautrock og New Wave.

Sentrale grupper[rediger | rediger kilde]