Neighbours from Hell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neighbours from Hell
UtviklerJoWooD Entertainment
UtgiverJoWooD Entertainment
Distributør
SpillmotorUnity
Plattform
Utgivelse20. juni 2003
SjangerStrategispill
ModusEnspiller[4]
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.neighbours-from-hell.com
Del av serien Neighbours from Hell
Neighbours from Hell 2: On Vacation

Neighbours from Hell er et strategi-spill som kan spilles på GameCube, PC, og Xbox. I Europa ble spillet sluppet på PC den 20. juni 2003. På GameCube og Xbox ble det sluppet 4. mars 2005. I USA ble spillet sluppet på PC 22. september 2003.

Woody er en vanlig mann som lever et lykkelig liv, helt til en nabo Mr. Rottweiler begynner å gjøre tilværelsen hans vanskelig. Woody bestemmer seg for å ta hevn på Mr. Rottweiler. I spillet skal spilleren spille Woody som skal krype rundt i naboens hus, og gjøre flest mulig triks og feller mot naboen. Eksempler er bananskall eller såpe på gulvet som naboen kan gli på, eller ødelegge inventaret i huset til naboen. Feller han setter opp inkluderer blant annet sage av stol-bein sånn at Mr. Rottweiler faller av når han forsøker å sette seg på stolen.

Spillets mål er å skape mest mulig problemer, og vinne forskjellige priser. Hindringer i spillet inkluderer naboen selv, eller vakthunden hans, samt en papegøye kalt Chilli. Både hunden og papegøyen kommer til å varsle Mr. Rottweiler om Woodys tilstedeværelse. Hvis Woody blir oppdaget kommer han til å bli brutalt banket opp, og det antydes at Woody vil bli slått i hjel. Dermed mislykkes episoden, og spilleren må starte hele nivået på nytt.

Woody må bevege seg fra sone til sone gjennom spillet, samt gjemme seg under en seng eller i en garderobe for å unngå å bli oppdaget. Naboen beveger seg i huset etter sin egen rutine, men dette kan forstyrres på forskjellige måter. Spillet begynner med bare noen få værelser (en stor hall, et bad, kjøkkenet og en stue) men etter hvert som spillet skrider frem låses flere rom opp (for eksempel en balkong, soverommet, kjelleren og arbeidsrommet) noe som gjør spillet mer komplisert.

En oppfølger til spillet kom i 2004, og heter Neighbors from Hell 2: On Vacation. Dette spillet foregår ikke i et hus, men spilleren må reise til forskjellige steder over hele verden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Nintendo eShop, Nintendo eShop-ID neighbours-back-from-hell-switch, besøkt 14. oktober 2023[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 260750, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]