Nederlandse Omroep Stichting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nederlandse Omroep Stichting
Offisielt navnNederlandse Omroep Stichting
TypeAllmennkringkaster
Org.formRechtspersoon met wettelijke taak
Grunnlagt29. mai 1969; 54 år siden (1969-05-29)
Eierandel iNOS.nl
HovedkontorHilversum (forekomst av: seat)[1]
LandNederland
Nettstedwww.nos.nl
Kart
Nederlandse Omroep Stichting
52°14′22″N 5°10′00″Ø

Nederlandse Omroep Stichting (ofte forkortet NOS, norsk oversettelse: nederlandsk kringkastingsstiftelse) ble stiftet 29. mai 1969 og er en av de nederlandske kringkasterne i det nederlandske kringkastingssystemet Nederlandse Publieke Omroep. NOS erstattet landets tv-kringkaster Nederlandse Televisie Stichting og radiokringkasteren Nederlandse Radio Unie i 1969.

NOS er ikke en medlemsorganisasjon, slik en del av de andre organisasjonene er, og har som lovfestet hovedoppgave å kringkaste sport og nyheter. Videre faller rapportasjer med hensyn til politikk og kongehuset under NOS.

Nederlandse Omroep Stichting sysselsetter rundt 700 journalister og andre medarbeidere i produksjonsarbeidene relatert til fjernsyn, radio, tekst-tv og diverse nettsteder.

Ved siden av produksjon av programmer, har NOS også ansvaret for å koordinere sendinger og prosjekter mellom de ulike kringkasterne i systemet. Dette kan for eksempel skje ved katastrofer, store ulykker og store begivenheter. Andre eksempler er temasendinger og ligende i forbindelse med valg, Olympiske leker, Tour de France, Eurovision Song Contest og sendinger fra begivenheter som kongelige bryllup og begravelser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dutch Business Register, KvK company ID 32142157, besøkt 11. oktober 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]