Nebojša Novaković

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nebojša Novaković
Født29. okt. 1964[1][2]Rediger på Wikidata (59 år)
Sarajevo
BeskjeftigelseFotballspiller, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetBosnia-Hercegovina

Nebojša Novakovic (serbisk: Небојша Новаковић, født 29. oktober 1964 i Sarajevo) er en bosnisk-serbisk-født tidligere svensk fotballspiller. Han er for tiden assistenttrener i Sandefjord Fotball.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Novakovic kom til Sverige fra tidligere Jugoslavia hvor han hadde spilt for laget Dinamo fra Vinkovci. I Sverige spilte han først i Vasalunds IF og Djurgårdens IF før han kom til AIK, som er klubben han har blitt sterkest forbundet med. I tiden han spilte der fikk han blant annet SM-gull (1998), cupgull (1997, 1999) og spill i Mesterligaen. Novakovics mål mot FC Barcelona i Mesterligasesongen 1999-2000 på hjemmebane blir sett på som et av hans beste. Ved å lobbe ballen over målvakten gav han AIK ledelsen over de regjerende spanske mesterne. Målet ble vist om og om igjen på TV-kanaler verden over. Selv anser han det også som et av de beste minnene fra tiden i AIK sammen med målet over AEK Athen, som bidro til at AIK kom til Champions League. Cupgullet 1997 betyr også mye for ham, for det var det første han vant i svensk fotball. Siste gang som aktiv i svensk fotball var 27. oktober 2001 i kamp mot Malmö FFRåsundastadion.

Trener[rediger | rediger kilde]

Han begynte sin trenerkarriere som assisterende trener i Väsby IK sammen med Rikard Norling. I 2004 ble han ansatt som individuell trener for AIK, men etter at Richard Money forlot klubben ble han assisterende trener under Patrik Englund. Siden ble det gjenforening med Norling da denne ble trener i AIK i 2005. 10, november 2008 gikk han av etter eget ønske som assisterende trener i AIK etter turbulens i klubbens ledelse og styre. Som grunn ble det oppgitt at hovedtrener Norling ble dårlig behandlet i forbindelse med avskjedigelsen. Fra 2009 er han assisterende trener i Sandefjord Fotball.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FBref, FBref spiller-ID 9df9adc5[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ transfermarkt.com, oppført som Nebojsa Novakovic, Transfermarkt spiller-ID 160126, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]