Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten
Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten
Inngangsparti til bygningen hvor Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten har kontor
Org.nummer 986 303 537
Stiftet 2004
Hovedkontor Oslo
Direktør Magne Nylenna
Ansatte 165 (i 2012)[1]

Koordinater: 59°55′16″N 10°44′20″Ø Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten ble etablert 1. januar 2004 for å styrke kunnskapsgrunnlaget for faglige beslutninger i helsetjenesten og forvaltningen. Dette for i større grad å nå helsepolitiske mål.

Mandat[rediger | rediger kilde]

Kunnskapssenteret tilrettelegger for helsetjenesten i arbeidet med mer kunnskapsbaserte behandlinger, bedre kvalitet og pasientsikkerhet. Dette gjøres ved å oppsummere forskning om effekt av tiltak, måle kvaliteten på utvalgte deler av helsetjenesten, utvikle kvalitetsindikatorer, forvalte kunnskap om forbedringstiltak, arbeide for bedre pasientsikkerhet, og utvikle helseøkonomiske modeller.

Ressurser og tjenester[rediger | rediger kilde]

Blant Kunnskapssenterets ressurser og tjenester er Helsebiblioteket, pasientsikkerhetskampanjen «I trygge hende»], Hemovigilans.no, meldeordningen hvor uønskede hendelser i spesialisthelsetjenesten registreres, Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helse- og omsorgstjenesten, den nasjonale databasen for mini-metodevurdering, MedNytt, og Nasjonalt nettverk for fagprosedyrer.

Organisasjonen[rediger | rediger kilde]

Kunnskapssenteret er et forvaltningsorgan underlagt Helsedirektoratet. Virksomheten reguleres i vedtekter fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. Kunnskapssenteret har ingen myndighetsfunksjoner og kan ikke instrueres i faglige spørsmål. Kunnskapssenteret bestemmer selv sin arbeidsform og kan fritt formidle og offentliggjøre sitt arbeid. Kunnskapssenteret ledes av Magne Nylenna. Kunnskapssenteret holder til i Rikshospitalets gamle Kvinneklinikk, nå kalt Domus & Medicus, i Pilestredet park i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]