Nancy Reagan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Nancy Reagan i 1983

Nancy Reagan (født som Anne Frances Robbins den 6. juli 1921 i New York, USA) er enken etter den tidligere amerikanske presidenten Ronald Reagan og som fungerte med den innflytelsesrike tittelen First Lady of the United States da Ronald Reagan var innsatt som president i Det hvite hus mellom 1981 og 1989.

Før det hadde Nancy Reagan tittelen First Lady of California under ektemannens to perioder som guvernør der. Hun likte å bo i Sacramento som ikke hadde den spenningen, det sosiale livet og det milde klimaet som hun var vant til fra resten av Los Angeles. Hennes glamour, stil og ungdom gjorde henne til en hyppig gjenstand for pressefotografene. Som USAs førstedame besøkte Reagan krigsveteraner, pensjonister og funksjonshemmede, og hun jobbet med en rekke veldedighetsorganisasjoner.

I 1980-årene, mens mannen hennes var president var Nancy opptatt med å utdanne unge mennesker angående narkotika og hvilke skadevirkninger den hadde på kroppen og på samfunnet. Hun utdeler medaljen Ronald Reagans frihetsmedalje som er en høyt verdsatt sivil utmerkelse i USA.