Namdalseid Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Namdalseid IL»)

Namdalseid Idrettslag (Namdalseid IL) er et idrettslag fra Namdalseid kommune i Trøndelag. Klubben ble stiftet i som skiklubb i 1902, da Namdalseidets Skilauparlag og Lyngen Skilauparlag ble slått sammen. Senere er klubben utvidet med flere idretter.

I 1920 ble friidrett en del av idrettslaget, og fotball kom til på 1930-tallet. I 1945 fikk idrettslaget egen håndballgruppe for kvinner. Håndball for menn kom til ti år senere, men ble nedlagt i 1968. I 1947 ble det startet en orienteringsgruppe. I 1974 og 1975 kom det til henholdsvis en svømmegruppe og en volleyballgruppe.

Klubbens arena var fra starten på Åsmyra, og i 1967 ble laget lysløype på Solhaug.

Kjente utøvere[rediger | rediger kilde]

Hallstein Bøgseth tok idrettslagets første NM-gull i kombinert i 1981. Det var først i 1989 at Namdalseid IL ble internasjonalt kjent, da Trond Einar Elden tok gullmedalje individuelt i VM i Lahtis, som tidenes yngste verdensmester i kombinert, og vant lagkonkurransen sammen med storebror Bård Jørgen Elden. Marte Elden er en allsidig idrettsutøver innen både friirdett og langrenn, og i sesongen 2006-2007 ble hun uttatt til Norges Skiforbunds rekrutteringsgruppe.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]