NTNUI Langrenn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NTNUI Langrenn
NTNUI- Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening
SponsorSweco
HjemmebaneTrondheim
LandNorge
Administrasjon
Adm. direktørAud Øyen Halås

NTNUI Langrenn (Tidligere NTHI) (stiftet 1910) er langrennsgruppa i NTNUI, idrettsforeningen for NTNU. Gruppens utøvere består av skiglade studenter med mål om å ha det gøy i både skiløyper og festlige lag.

Gruppa består av rundt 200 mer eller mindre aktive utøvere på alle nivå. Hvert år arrangerer klubben tur til blant annet Birkebeinerrennet, hvor de er en av klubbene med flest deltakere. Klubben deltar også på en rekke andre renn i inn- og utland, ofte med en stor gjeng ivrige studenter.

Ingeniør- og rådgivningsselskapet Sweco er for tiden hovedsponsor for gruppen, mens Anlegg Øst Entreprenør AS er delsponsor.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skigruppa var en av de første gruppene som ble opprettet etter stiftelsen av NTHI, forløperen til NTNUI, i 1910.

NTNUI Langrenn ble i 2013 kåret til vinner av "Klubb-NM" av Norges Skiforbund for sin innsats for et inkluderende skimiljø i Trondheim, samt for å legge til rette for satsning ved siden av toppstudier ved NTNU.[1][2]

I 2018 startet gruppen, i samarbeid med Sweco, langløpslaget Team NTNUI Sweco Arkivert 23. april 2019 hos Wayback Machine. . Laget konkurrerer i langløpscupen Visma Ski Classics, der særlig Vasaloppet og Birken er store mål for sesongen. Teamet er verdens første profflag kun bestående av studenter, og har markert seg med deres grønne, gule og svarte dress, samt ulike TV-rykk.

Arrangementer[rediger | rediger kilde]

Marka Rundt[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Marka Rundt

NTNUI Langrenn i samarbeid med Vestbyen Idrettslag har siden 1946 arrangert turennet Marka Rundt i Bymarka i Trondheim. Rennet er 40 km langt, går i klassisk stil og er seedingrenn til Birkebeinerrennet.

Gråkallen opp[rediger | rediger kilde]

Gråkallen Opp er et motbakkeløp fra Ilaparken til Gråkallen Panorama. Løypa går på naturskjønne stier gjennom Iladalen og opp til Studenterhytta. Derifra går det litt nedover til Skistua, før den siste brutale stigningen til toppen av Gråkallen starter. Løypen er på 7.5 km med 530 høydemeter. Deler av overskuddet fra løpet går til NRKs TV- aksjonen

SWECO-Sprinten[rediger | rediger kilde]

SWECO-Sprinten arrangeres rundt og ved Hovedbygningen på NTNU campus Gløshaugen. Rennet/løpet er et samarbeid med gruppens hovedsponsor Sweco, og har foregått som en del av Aktiv Campusi slutten av august, i forbindelse med skolestart. Arrangementet har omtrent 50 deltagere. Til og med 2022 var arrangementet en rulleskisprint, men i 2023 ble det fornyet, og blir arrangert som en løpesprint med utslagsfinaler som i en langrennssprint.

.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. oktober 2013. Besøkt 21. oktober 2013. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. oktober 2013. Besøkt 21. oktober 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]