NCC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Telenor Arena, Fornebu er bygd av NCC

NCC er et svensk entreprenørkonsern og med virksomhet i Norden innen bygg og anlegg, asfalt og pukkvirksomhet, samt eiendomsutvikling.

Konsernet ble grunnlagt i 1988 gjennom en sammenslåing av Johnson Construction Company AB og Armerad Betong Vägförbättringar AB. NCC-konsernets historie strekker seg imidlertid helt tilbake til 1875. Den største eieren er familieforetaket Nordstjernan AB.

NCC i Norge er dannet etter oppkjøp av norske virksomheter, med historie tilbake til 1920- og 30-tallet. Firmaet Eeg-Henriksen, samt det som var veivirksomheten til Rieber & Søn og Nodest utgjør i dag NCC i Norge. Selskapet har de senere årene blant annet bygd Bislett stadion i Oslo, Telenor Arena på Fornebu og store deler av St. Olavs hospital i Trondheim. NCC utfører små og store bygg- og anleggsprosjekter i hele Norge.

Hele konsernet omsatte for rundt 45 milliarder kroner i 2010 og det var rundt 18 000 ansatte. I Norge består NCC av selskapene NCC Construction AS, NCC Roads AS, NCC Property Development AS og NCC Housing AS. Omsetningen i Norge var på 5,3 milliarder kroner og det var rundt 1700 ansatte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]