NAD Electronics

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NAD Electronics
Org.formPrivat selskap
BransjeElektronikk
Etablert1972
HovedkontorPickering
LandCanada
Produkt(er)hi-fi
Nettstednadelectronics.com

NAD Electronics (NAD var opprinnelig et akronym for New Acoustic Dimension[1]) er en canadisk produsent av audiofile forsterkere og komponenter i den lavere prisklassen. Modellen NAD 3020, designet av Bjørn Erik Edvardsen i siste del av 1970-årene da NAD holdt til i Storbritannia, er kanskje deres mest kjente produkt.

Selskapet ble startet av Martin (Marty) L. Borish.[1] NAD ble solgt til det danske selskapet AudioNord i 1991 og videre til det kanadiske selskapet Lenbrook i 1999.[2]

NAD 304, integrert forsterker

Selskapes filosofi er å utelukke blinkende lys og snedige funksjoner som nesten aldri blir brukt, men som øker kostnadene og senker lydkvaliteten. De konsentrerer seg heller om de egenskapene som er viktige for å gjenskape en troverdig lyd. Dette har ført til elegante designløsninger og rimelige produkter som likevel fremstår som solide. En annen filosofi som har vært viktig for NAD, er å bruke mye penger i designfasen, men sette selve produksjonen ut til rimelige underleverandører, gjerne i Asia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Martin L. Borish, founder of NAD Electronics, has passed away». NAD Electronics (engelsk). 21. juli 2017. Besøkt 21. februar 2020. 
  2. ^ Omdahl, Jan (17. januar 2019). «Nordmann laget tidenes mestselgende stereoforsterker». www.dn.no (norsk). Besøkt 21. februar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]