My Love (Tony Hatchs sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«My Love» er en britisk sang med melodi og tekst av Tony Hatch. Versjonen med Petula Clark ble utgitt på singlene Pye 7N 17038 (i Storbritannia), Warner Bros. 5654 (i USA) samt Vogue STV 42239 (i Danmark). Tidlig i 1966 ble den en internasjonal hit og bådde førsteplassen på Billboard Hot 100-listen. «My Love» ble sertifisert til gullplate for salg i USA på mer enn én million enheter og i Storbritannia mottok den en sølvplate for salg av 200.000 enheter.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Clarks regulære låtskriver og plateprodusent Tony Hatch skrev «My Love» under en flytur fra London til Los Angeles, hvor han hadde en planlagt innspillingssession med Clark. Opprinnelig hadde Hatch vært opptatt under turen med å legge den ferdige touchen på en annen sang, «The Life and Soul of the Party», som skulle bli Clarks neste single. Under en tilfeldig samtale med en amerikaner, som satt ved siden av, ble Hatch tilrådet at denne sangens tittel ville være meningsløs for et amerikansk publikum. Hatch fortsatte med å skrive en sang, hvis tittel «My Love», ikke kunne tenkes å vekke forståelsesproblemer. Teksten ble ferdigskrevet på flyet og Hatch skrev melodien kort etter landingen.

«My Love» ble innspilt i Western Studios[1] og inneholdt backing av the Wrecking Crew.[2]

Clark hadde mislikt sangen og måtte overtales til å spille den inn. Han fortsatte å være misfornøyd med det innspilte sporet og bønnfalte Warnter Brothers om ikke å utgi det på plate. Joe Smith, sjef i Warner Brothers, som først hadde brakt Clark til Warner Bros. Records-etiketten etter å ha hørt «Downtown» var bestemt på at «My Love» skulle bli hennes neste single.

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

  • Mrs. Miller gjorde en coverversjon av sangen i 1966 på sitt debutalbum for Capitol Records med tittelen Mrs. Miller's Greatest Hits. Den ble også utgitt på CD-samlingen av hennes arbeider, utgitt å Capitols Ultra Lounge-etikett: Wild, Cool & Swingin. The Artist Collection Vol. 3: Mrs. Miller (1997)
  • Country and westernsangeren Sonny James gjorde en coverversjon i 1970.
  • Samme år spilte også country and westernsangeren Barbara Fairchild «My Love» inn. Den ble utgitt på debutalbumet Something Special.
  • John Davidson gjorde en coverversjon i 1966 på sitt album Time of My Life.
  • Sanger/skuespiller Florence Henderson fremførte sangen som serenade i den berømte delen av Tonight Show (1969), hvor Tiny Tim giftet seg med Miss Vicky.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Arne Bendiksen har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Det er så lett å leve livet».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Petula Clark Storbritannias flagg Storbritannia # 4 9 12. februar 1966
Petula Clark USAs flagg Billboard Hot 100-listen # 1 1966


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 10. februar 2010. Besøkt 9. desember 2009. 
  2. ^ Blaine, Hal, Goggin, Dave (1990): Hal Blaine & the Wrecking Crew (1st US ed.), Mixbooks. Side XVII ISBN 0881889725