My Blueberry Nights

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
My Blueberry Nights
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde111 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiWong Kar Wai
ProdusentWong Kar Wai
Stéphane Kooshmanian
Jean-Louis Piel
Jacky Pang Yee Wah
Wang Wei
ManusforfatterWong Kar Wai
Lawrence Block
MusikkRy Cooder
SjeffotografDarius Khondji
KlippWilliam Chang
Foran kamera
MedvirkendeNorah Jones
Jude Law
David Strathairn
Rachel Weisz
Natalie Portman
Annen informasjon
Budsjett$10 000 000
Totalomsetning$21 968 877[1]
Prod.selskapStudioCanal
Block 2 Pictures
Jet Tone Films
DistributørThe Weinstein Company
Premiere
  • 16. mai 2007 (2007-05-16) (Cannes)
  • 28. november 2007 (2007-11-28) (Frankrike)
  • 3. januar 2008 (2008-01-03) (Hong Kong)
  • 4. april 2008 (2008-04-04) (USA)
Eksterne lenker

My Blueberry Nights er en romantisk dramafilm fra 2007, regissert av Wong Kar Wai, hans første spillefilm på engelsk. Manuset av Wong og Lawrence Block er basert på en kort kinesisk-språklig film skrevet og regissert av Wong. Denne filmen var debuten til jazz-sangerinnen Norah Jones som skuespiller, og hun spilte mot Jude Law, David Strathairn, Rachel Weisz og Natalie Portman.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jeremy eier en liten kafé i New York City. Kafeen blir et fristed for Elizabeth, en ung kvinne, når Jeremy forteller henne at han oppdaget at kjæresten hennes var utro mot henne. Elizabeth, som nå kaller seg Lizzie, reiser senere til Memphis, Tennessee, hvor hun skaffer seg to forskjellige jobber, servitør om dagen og bartender om kvelden, for å tjene nok penger til å finansiere kjøp av en bil. Lizzie sender regelmessig postkort til Jeremy, og liker ham, uten å avsløre hvor hun bor eller arbeider, og selv om han forsøker å finne henne ved igjen å ringe til alle restaurantene i området, klarer han ikke å finne henne.

Senere bestemmer Jeremy seg for å sende ut postkort til alle restauranter hvor han tror at hun kan befinne seg for å prøve å finne henne. En av Lizzies faste kunder ved begge jobbene er den lokale politibetjenten Arnie Copeland, en alkoholiker som ikke kan akseptere det faktum at hans kone Sue Lynne har forlatt ham. Arnie innrømmer overfor Lizzie at hans mange forsøk på å oppnå edruelighet har mislykkes. En sen kveld ved baren hvor Lizzie arbeider, blir han beruset og truer Sue Lynne med pistolen sin hvis hun går fra ham for godt. Senere kjører en full Arnie, og blir drept etter å ha krasjet med bilen sin.

Lizzie trøster Sue Lynne, før hun forlater byen. På vei vestover får Elizabeth - som nå kaller seg Beth - en annen servitør-jobb ved et kasino i en liten by i Nevada. Her møter hun Leslie, en poker-spiller som har tapt alle pengene sine. Beth samtykker i å låne henne 2 200 dollar i bytte mot en tredjedel av gevinstene - eventuelt bilen hennes, en Jaguar XK, hvis hun taper. Når hun taper, oppfyller hun løftet sitt ved å gi Beth sin Jaguar. Men Leslie ber henne kjøre henne til Las Vegas, slik at Leslie kan låne penger fra faren sin - som hun ikke har snakket med på veldig lenge.

Underveis mottar Leslie en telefon-samtale fra et sykehus i Las Vegas, hvor faren blir innlagt og dør. Leslie kunngjør at hun ønsker å beholde bilen, som hun tidligere hadde stjålet fra faren sin. Hun innrømmer at hun virkelig vant kort-spillet sitt og gir Beth den lovede andelen av gevinsten, som hun bruker til å endelig kjøpe den bilen hun alltid har ønsket seg. Elizabeth vender senere tilbake til Manhattan og oppdager at eks-kjæresten har kommet videre med livet sitt. Hun går deretter til kafeen, for å finne ut om hennes følelser for Jeremy blir gjengjeldt.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Norah Jones Cannes
Hovedroller
Biroller

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ BoxOfficeMojo.com Besøkt 23. mars 2014.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]