Murray Tyrrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Murray Tyrrell
Født1. des. 1913Rediger på Wikidata
Melbourne
Død13. juli 1994Rediger på Wikidata (80 år)
Queanbeyan
BeskjeftigelsePolitiker, offentlig tjenesteperson Rediger på Wikidata
NasjonalitetAustralia
UtmerkelserKommandør av Order of the British Empire
Kommandørridder av Royal Victorian Order
Australian of the Year (1977) (sammen med: Raigh Roe)

Murray Tyrrell (født 1. desember 1913 i Kilmore, Victoria i Australia, død 13. juli 1994) var den offisielle sekretæren til Australias sittende generalguvernør over en periode på 26 år fra 1947 til 1973 og i denne perioden var han sekretæren til seks australske generalguvernører.

Tyrrell ble utdannet ved de videregående skolene i Orbost og i Melbourne. Han giftet seg med Ellen Greig, den 6. mai 1939. De hadde en sønn og to døtre sammen. Han tjente i over 45 år i den australske offentlige tjenesten. For det meste av denne tiden satt han som assisterende sekretær eller personlig sekretær til en rekke australske ministre i forskjellige departementer, inkludert statsministeren, Ben Chifley.

Murray Tyrrell ble utnevnt til kommandør av Order of the British Empire (CBE) i 1959. Murray Tyrrell hadde en liten, men sentral rolle i etableringen av den australske Conservation Foundation. Murray Tyrrell ble utnevnt til Kommandørridder av Victoriaordenen (KCVO) i 1968. Denne utnevnelsen ble tildelt for hans personlig tjeneste til den britiske dronningen, og skjedde ikke på anbefaling fra den australske statsministeren.