Mounted games

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mounted games

Mounted Games er stafettponniryggen utført i høy fart og med høy presisjon. Det konkurreres i lag på 4-5 ryttere, par og individuelt. Hver av rytterne skal igjennom en øvelse (race). Gjør de feil må rytteren rette opp denne før nestemann kan ri ut.

Sporten har sin opprinnelse fra England da H.R.H Prins Phillip etterlyste en konkurranseform for barn som ikke krevde dyre og renrasede ponnier. Den første konkurransen ble gjennomført under Horse of The Year Show i 1957 og siden den gang har sporten lokket til seg mange ivrige ryttere. Mounted Games kom til Norge i 1999 og foreningen IMGAN (International Mounted Games Association Norway) ble dannet. Det som startet som en liten sport med få utøvere har utviklet seg kraftig de siste årene og den er fortsatt i jevn vekst.

Internasjonale konkurranser[rediger | rediger kilde]

Mounted Games-miljøet er preget av mye sosial omgang og vennskap på tvers av landegrensene. Hvert år sender Norge ut lag til å delta på flere internasjonale konkurranser i forskjellige land, enten på egne ponnier eller på lånte. Landslaget deltar under under EM, VM, Nordisk og Nord-Europeisk mesterskap, de senere år med gode resultater. Under VM i Belgia i 2007 klarte Norge for første gang å kjempe seg til en plass i A-finale og endte på historisk 8.plass, mens i 2008 gikk det av stabelen i Australia, og der kom Norge til en B-finale.

Mounted Games i Norge[rediger | rediger kilde]

I løpet av en konkurransesesong blir det arrangert en rekke konkurranser for rytterne, derav Norgesmesterskap i lag, par og individuelt.

  • LAG – AGMGA (Arendal), Søndre Ski og Sandefjord er de eneste lagene som kan kalle seg Norgesmestere, sistnevnte tok NM-tittelen i 08, 09.
  • PAR – Det er stadig utskiftning når det gjelder parpartnere, men noen ryttere som kan skilte med flere topplasseringer i dette mesterskapet er Lene Graver, Kaja Lande, Maren Lande, Nina Gran, Lillan Akselsen og Karen Sæther Houge.
  • Individuelt – I løpet av årene er det Lene Graver, Kaja Lande, Maren lande og Line Hilmersen som har tatt gull i individuelt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]