Mother (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mother
Utvikler Nintendo R&D Tokyo
Ape Inc.
Utgiver Nintendo
Designer Shigesato Itoi
Shigeru Miyamoto
Hiroshi Yamauchi
Plattform Famicom
Utgivelse JP 22. juli 1989
Sjanger Konsolrollespill
Modus Enkeltspiller
Aldersgrense 3+

Mother er et videospill utviklet av Ape Inc. og utgitt av Nintendo til Famicom i 1989. Spillet ble aldri utgitt utenfor Japan men ble i 1998 fanoversatt.

Utviklingen ble startet i 1986 da Shigesato Itoi ble inspirert av Dragon Quest og bestemte seg for å lage sitt eget rollespill. Etter å ha fått en apevenn grunnla han et selskap som han kalte Ape Inc. Shigeru Miyamoto ble med på utviklingen og dette førte til et samarbeid mellom Ape og Nintendo.

Etter tre år med utvikling ble spillet utgitt i 1989 og ble en suksess i Japan. Spillet solgte over 400.000 kopier og var en av de populære rollespillene på den tiden.

Spillet fikk senere to oppfølgere EarthBound og Mother 3.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter med åpningsteksten: Tidlig på 1900-tallet var det vakkert og fantastisk på jorden. Den gangen begynte folk på mystisk vis å forsvinne. Noen andre var den gamle mannen George og hans kjærste Maria. Senere vendte George tilbake og han fortalte ingen hvor han var eller hva han gjorde. Så begynte han noe gamle studier, alle av ham selv. Maria derimot kom aldri tilbake. 80 år har passert siden da.

Selve handlingen begynner når hovedpersonen Ninten (som var Itois forkortelse for Nintendo) forlater rommet sitt, men når han gjør det vekkes lampen til live og angriper ham. Men den ble straks beseiret av Ninten selv. Deretter som begynner det å skjelve i huset. Når han går inn i sine søstres rom, oppdager han at de er i panikk og blir angrepet. Det var en lampe og ei dokke og Ninten beseirer dem begge. Etter av skjelvingen har stoppet ber søsteren som eide dukken å sjekke hva som var gjemt inni den. Når Ninten gjør det høre han en vakker melodi som han husker.

Da går Ninten ned trappene og snakker med moren sin ringer plutselig telefonen. Han tar den og oppdager at det er faren hans som snakker (han kan kun ses etter medvirkende). Han forteller Ninten at han olderfar (som var George) studerte PSI (forkortelsen for pysisk kraft) men også at han må finne olderfarens dagbok i kjelleren. Men dessverre har han glemt hvor han satte kjellernøkkelen og ber Ninten å finne den. Ninten finner den raskt og klarer ikke bare å få tak i dagboken, men også sin første våpen, en balltre av plast.

Når han går ut igjen finner han en mor som har mistet barnet sitt, en jente med navnet Pippi. Hun ber Ninten å fortelle dette til ordføreren og når han gjør det etter å ha kommet til Podunk, finner han Pippi til slutt i en av sarkofagene i grotte skjult i kirkegården.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Det hele startet i 1986. Etter at Dragon Quest ble utgitt til Famicom, oppdaget Shigesato Itoi den og begynte å elske den. Etterhvert oppdaget Itoi at han kan gjøre det bedre. Og deretter grunnla han Ape Inc. sammen med en team som han ledet og samarbeidet med Nintendo EAD (Inkludert Shigeru Miyamoto) og HAL Labratory i utviklingen av spillet.

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Etter tre år med utvikling ble Mother endelig utgitt i 1989 i Japan og det ble en suksess. Den solgte over 400.000 kopier og selskapene fikk masse penger slik at spillet fikk sjansen til å bli utgitt i USA. Den skulle bli lansert i 1990 etter at Nintendo of America ble ferdig med oversettelsen og skulle få navnet Earthbound. Men utgivelsen ble utsatt til våren 1991, og på den tiden ble SNES utgitt i USA og siden NES' salg begynte å akselere på grunn av dette, syntes Nintendo of America at det ble en dårlig ide siden hvis de gjorde det ble spillet overskygget for mye. Og derfor ble den amerikanske lanseringen kansellert.

Fanoversettelse[rediger | rediger kilde]

I 1998 fant en fyr prototypen til den engelske versjonen av på Ebay. Han ble glad og kjøpte den (prisen var $1000). Mer informasjon senere