Mongols Motorcycle Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mongols Motorcycle Club er en motorsykkelklubb fra USA, representert også i Mexico, Italia, Tyskland, Sverige, Israel, Belgia, Australia, England, Finland, Malaysia og Norge.

Klubben ble grunnlagt i 1969 i Los Angeles i USA. og er en selverklært 1 %-klubb. Den betraktes av amerikanske myndigheter og norske Kripos som en kriminell motorsykkelklubb. Mongols-president i Sverige, Jonas Bergdahl, avviser selv at klubben er kriminell.[1]

Mongols i Norge[rediger | rediger kilde]

Klubben ble tidligere etablert i Trondheim,[2][3] hvor allerede Outlaws og Hells Angels er etablert. Talsmann for Hells Angels i Norge, Rune Olsgaard, benektet til Adresseavisen at det er en konflikt mellom dem og Mongols i Norge.[4] Adresseavisen avdekket at klubbens medlemmer i det nå nedlagte Trondheim-chapteret hverken hadde motorsykler eller førerkort, og politiet mener Mongols kaller seg MC-klubb som et skalkeskjul for å drive kriminell virksomhet.[5]

Per november 2012 har klubben chapters (avdelinger) i Oslo, Drammen, og Kristiansand. Også i Kristiansand mener politiet at ingen av medlemmene har motorsykler eller førerkort, og kaller klubben for en kriminell gjeng etter at fire medlemmer ble fengslet for vold og ran.

Klubben er nå nedlagt på Norgesbasis.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Adressa – Mongols MC til Trøndelag». Arkivert fra originalen 13. september 2011. Besøkt 12. august 2011. 
  2. ^ TV2 Nyhetene- Ordfører frykter MC-krig i Trondheim
  3. ^ «Adressa - Endelig har vi fått huset vi har sett etter». Arkivert fra originalen 17. november 2011. Besøkt 15. november 2011. 
  4. ^ Adressa - Vi har ingen konflikt med Mongols MC
  5. ^ «Adressa – MC-klubben uten lappen». Arkivert fra originalen 23. november 2011. Besøkt 21. november 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]