Mogadishu (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mogadishu
orig. Mogadischu
Generell informasjon
SjangerDrama/action
Utgivelsesår2008
Prod.landTyskland
Lengde108 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegiRoland Suso Richter
ProdusentCarl Bergengruen,
Manfred Hattendorf,
Nico Hofmann,
Wolfgang Jurgan,
Jürgen Schuster,
Gabriela Sperl
ManusforfatterMaurice Philip Remy,
Gabriela Sperl
MusikkMartin Todsharow
SjeffotografHolly Fink
KlippBernd Schlegel
Prod.selskapARD
Eksterne lenker

Mogadishu (orig. Mogadischu) er en tysk TV-film fra 2008 som omhandler kapringen av Landshut i 1977. Filmen ble produsert av ARD.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kapringen av Landshut var en flykapring i 1977, og en av de sentrale terrorhandlingene under «den tyske høsten». Lufthansa-flyet «Landshut», som var på vei fra Palma de Mallorca til Frankfurt am Main med 82 passasjerer og fem besetningsmedlemmer, ble kapret av palestinske kommunistiske terrorister (bl.a. Souhaila Andrawes som senere kom til Norge). Kravet var bl.a. løslatelse av tyske venstreekstreme terrorister (bl.a. RAF-grunnleggerne Andreas Baader og Gudrun Ensslin) fra fengsel. Etter fem dagers mareritt over Middelhavet og i Midtøsten, og hvor terroristene henrettet flykapteinen, endte flyet i den somaliske hovedstaden Mogadishu, der den tyske antiterrorstyrken GSG9 stormet flyet, befridde alle gislene og drepte alle terroristene bortsett fra Souhaila Andrawes.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Bakgrunnsinformasjon[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde et budsjett på ca. 50 millioner kroner. Opptakene ble gjort i bl.a. München, Berlin og Bonn samt den marokkanske byen Casablanca.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]