Mike Eman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mike Eman
Født1. sep. 1961Rediger på Wikidata (62 år)
Oranjestad
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Member of the Estates of Aruba
  • Arubas statsminister (2009–2017) Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Curaçao
FarHenny "Shon A" Eman
PartiDet arubanske folkepartiet
NasjonalitetKongeriket Nederlandene

Michiel «Mike» Godfried Eman (født 1. september 1961 i Oranjestad) er en arubansk politiker for Det arubanske folkepartiet (Partido di Pueblo Arubano). Han var statsminister på Aruba fra 30. oktober 2009 til 17. november 2017.

Eman er utdannet jurist fra Universitetet på De nederlandske Antiller og har også en grad som notar.[1] Han har arbeidet som notar og forretningsmann.

Eman kommer fra en politisk engasjert familie. Hans bror, Henny Eman, var Arubas første statsminister etter at lande fikk status aparte i 1986. Bestefaren, som også er kjent som Henny Eman, grunnla Det arubanske folkepartiet. Partiet er kristendemokatisk. Mike Eman engasjerte seg for alvor i politikken i 2001, da han ble innvalgt i parlamentet, De Staten van Aruba, og valgt til nestleder i Det arubanske folkepartiet. Han ble også parlamentarisk leder og dermed opposisjonsleder i parlamentet. I 2003 overtok han partiledervervet.[1]

Etter valget i september 2009 fikk Det arubanske folkepartiet flertall i parlamentet og kunne danne regjering. Den 30. oktober 2009 ble Eman innsatt som Arubas femte statsminister.

Han ble 17. november 2017 etterfulgt av Evelyn Wever-Croes.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]