Mike Eman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mike Eman

Michiel «Mike» Godfried Eman (født 1. september 1961 i Oranjestad) er en arubansk politiker for Det arubanske folkepartiet (Partido di Pueblo Arubano). Han er siden 30. oktober 2009 statsminister på Aruba.

Eman er utdannet jurist fra Universitetet på De nederlandske Antillene og har også en grad som notar.[1] Han har arbeidet som notar og forretningsmann.

Eman kommer fra en politisk engasjert familie. Hans bror, Henny Eman, var Arubas første statsminister etter at lande fikk status aparte i 1986. Bestefaren, som også er kjent som Henny Eman, grunnla Det arubanske folkepartiet. Partiet er kristendemokatisk. Mike Eman engasjerte seg for alvor i politikken i 2001, da han ble innvalgt i parlamentet, De Staten van Aruba, og valgt til nestleder i Det arubanske folkepartiet. Han ble også parlamentarisk leder og dermed opposisjonsleder i parlamentet. I 2003 overtok han partiledervervet.[1]

Etter valget i september 2009 fikk Det arubanske folkepartiet flertall i parlamentet og kunne danne regjering. Den 30. oktober 2009 ble Eman innsatt som Arubas femte statsminister.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]