Mikaela Laurén

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mikaela Laurén
Født20. jan. 1976Rediger på Wikidata (48 år)
Stockholm
BeskjeftigelseSvømmer, bokser Rediger på Wikidata
Utdannet vedMittuniversitetet
NasjonalitetSverige

Mikaela Maria Laurén (født 20. januar 1976) er en tidligere svensk landslagsvømmer, som nå er én av Sveriges største kvinnelige proffboksere.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Mikaela vokste opp i Enskede i søndre Stockholm. Hun begynte å svømme allerede som treåring og trente med Stockholmpolitiets Idrettsforening. Som attenåring flyttet Mikaela til USA, der hun hadde blitt rekruttert av University of Nebraska–Lincoln. Under oppholdet i USA bestemte Mikaela seg for å tatovere ordet Destiny, samtidig som landslagsvenninnen Therese Alshammar tatoverte ordet Diva. I 2001 returnerte Mikaela til Sverige og fortsatte sin satsing mot Sommer-OL 2004 i Aten.

I mars 2005 ble Mikaela Laurén tatt for å ha oppbevart anabole steroider i sin leilighet. Hun ble dømt til ett år og to måneders fengsel for grovt doping- og våpenforbrytelse. Straffen ble avtjent til og med mai 2006. I fengselet studerte Mikaela ernæring og trening ved Mittuniversitetet i Östersund. Hun fortsatte med fysisk trening og ledet treningen for kvinnene på anstalten. Etter løslatelsen utdannet Mikaela seg til personlig trener, returnerte till USA for å jobbe som personlig trener i Santa Monica, og startet satsingen mot å bli proffbokser.

Mikaela debuterte som proffsbokser i april 2009. Hun vant WPBFs verdensmesterbelte i kvinnenes weltervekt, 24. september 2010, da hun slo den 40 år gamle amerikaneren Jill Emery på poeng i Sundsta Sporthall i Karlstad. Etter seieren i Karlstad fikk Mikaela gå en tøff kamp i tyske Rostock, 30. oktober 2010, mot Cecilia Brækhus, som endte med at hun tapte verdensmesterbeltet på knockout i den syvende runden.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]