Mick Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mick Harris
Michael John Harris
Født 1967
Yrke Musiker
Nasjonalitet Britisk
Sjanger Grindcore
Punk rock
Elektronisk musikk
Ambient
Instrument Trommer
Elektroniske instrumenter
Aktive år ca.1980 - i dag
Band
Scorn
Lull
Quoit
Tidligere band
Napalm Death
Doom
Extreme Noise Terror
Defecation
Painkiller

Michael John Harris (vanligvis kjent og kreditert som Mick Harris) (født i 1967) er en britisk musiker. Han ble først kjent på 1980-tallet som trommeslager for forskjellige punk rock- og grindcore-band (spesielt det banebrytende grindcore-bandet Napalm Death). Han er av mange sett på som oppfinneren av blast beats, som senere har blitt en nøkkelkomponent innen ekstrem metal og grindcore. Fra midten av 1990-tallet har han imidlertid primært arbeidet innen ambient og elektronisk musikk, og hans hovedprosjekter er Scorn og Lull. I følge All Music Guide har Harris's «sjanger-overspennende aktiviteter gjort mye for å riste opp i hodene, forventningene og platesamlingene til grupper av publikum som tidligere har hatt et aggressivt motsetningsforhold.»

Biografi[rediger | rediger kilde]

Harris' platedebut var som Napalm Deaths andre trommeslager, og han ble med i gruppen etter at grunnleggeren Miles «The Rat» Ratledge forlot bandet i november 1985. Hans første live-opptreden med bandet var 18. januar 1986, da de åpnet for Amebix. Harris var den eneste bandmedlemmet som forble i den urolige gruppen gjennom mange endringer i besetningen, men han forlot dem til slutt i 1991, like etter turnéen for Harmony Corruption. Mens han var i Napalm Death spilte Harris også trommer for Doom og Extreme Noise Terror, og deltok i et sideprosjekt med Mitch Harris kalt Defecation, som laget én plate, Purity Dilution, gjennom Nuclear Blast.

Etter å ha sluttet i Napalm Death startet Harris bandet Scorn sammen med Napalm Deaths opprinnelige bassist og vokalist Nic Bullen. Scorn utga flere godt mottatte album og EPer tidlig på 1990-tallet, og dannet en unik fusjon av eksperimentell heavy metal, elektronisk musikk, og mørk dub-musikk. Bullen forlot Scorn i 1995, men Harris fortsatte å gi ut album under Scorn-navnet, og utforsket mørke og minimalistiske dub/trip hop-territorier, med fokus på ekstremt lave bassfrekvenser på høyt volum. Harris' arbeid forvarslet mange aspekter ved dubstep-moten midt på 2000-tallet.

Harris var involvert i mange andre prosjekter i tillegg til Scorn, blant annet Lull (hans rytmeløse mørke ambient-prosjekt) og Painkiller, og har samarbeidet med John Zorn, James Plotkin, Justin Broadrick, Bill Laswell, Mark Spybey og mange andre. Harris laget også en rekke drum and bass-utgivelser under navnet Quoit, og drev sitt eget eksperimentelle drum and bass-plateselskap, Possible, fra 1996-1998. Hed Nod, en sub-label av Disques Hushush, var eksklusivt tilegnet en serie av Harris' solo-sessions fra 1999-2001.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]