Michael Weatherly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Michael Weatherly
FødtMichael Manning Weatherly jr.
8. juli 1968[1]Rediger på Wikidata (55 år)
New York
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedAmerican University of Paris
Brooks School
Fairfield Country Day School
Boston University
EktefelleAmelia Heinle (19951997)
Bojana Jankovic (2009–)
Partner(e)Jessica Alba (20002003)
NasjonalitetUSA
Aktive år1990
Nettstedhttps://www.michaelweatherly.com/
IMDbIMDb

Michael Manning Weatherly jr. (født 8. juli 1968 i New York) er en amerikansk skuespiller. Han er kjent for sin rolle som spesialagent Anthony DiNozzo i TV-serien NCIS, og rollefiguren Logan Cale i TV-serien Dark Angel.

Weatherly vokste opp i Fairfield i Connecticut sammen med sine velstående foreldre. Hans mor Patricia var administrator på et sykehus, og hans far var Michael Manning Weatherly Sr. Michael junior forlot college for å begynne med skuespill og teater. Faren nektet sønnen en del av arven da junior bestemte seg for å droppe ut av college.[trenger referanse]

Michael junior hadde også en stor lidenskap for musikk, og han spilte i et band, samtidig som han fortsatte sin karriere som skuespiller.[trenger referanse] Han har seks søsken, en bror og fem søstre (en av dem er mor til skuespillerinnen Alex Breckenridge). Ved siden av broren Will har Weatherly fem halvsøsken. Begge foreldrene er gift for tredje gang. Han ble uteksaminert fra Brooks School i North Andover i Massachusetts i 1986. Deretter studerte han en periode ved det amerikanske universitetet i Paris.

Weatherly begynte sin profesjonelle skuespillerkarriere med flere mindre TV-roller som på The Cosby Show (som Theo Huxtables romkamerat). Han hadde flere ulike gjesteopptredener på TV, før han flyttet til Los Angeles.

Michael Weatherly har spilt rollen som spesialagent Anthony DiNozzo i CBS-serien NCIS siden 2003. Han var gjest på The Australian Logie Awards den 6. mai 2007, og Weatherly spilte rollen som Robert Wagner i TV-filmen The Mystery of Natalie Wood i 2004.

Han giftet seg med skuespilleren Amelia Heinle i 1995. Den 10. januar 1996 ble sønnen August Manning Weatherly født i New York City. Paret skilte seg året etter. I 2001 ble Weatherly forlovet med sin Dark Angel-medspiller Jessica Alba, men forlovelsen ble hevet i 2003. I september 2009 giftet Weatherly seg med onkolog Bojana Jankovic.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0915762, besøkt 21. juli 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]