Michael Jamtfall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Michael Jamtfall
Michael Kleppe Jamtfall
Født 24. mars 1987 (28 år)
Trondheim, Norge
Kallenavn Mike, Jamtis, Junior
Høyde 184 cm
Vekt 80 kg
Posisjon Høyreving
Spiss
Høyreback
Ungdomsklubb
År
Klubber
National
Astor
Rosenborg
Klubber*
År Klubber
2005–2012
2009–2010​
Rosenborg
Ranheim (lån)
18 (3)
16 (1)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 5. mai 2012

Michael Kleppe Jamtfall (født 24. mars 1987) er en tidligere norsk fotballspiller som spilte angrep for Rosenborg, og er sønn av tidligere fotballmålvakt Jørn Jamtfall. Jamtfall er først og fremst ving, men kan også spille på midtbanen og i forsvaret. Han har kontrakt med Rosenborg ut 2013. Han var utlånt til Ranheim slutten av 2009- og første halvdel av 2010-sesongen.

Jamtfall startet sin karriere for National, der også Steffen Iversen startet sin karriere, men gikk siden til Astor hvor han ble trent av Rosenborgs tidligere sportsdirektør og spiller, Rune Bratseth. Michael kom tidlig med på kretslag og lignende, og gikk til Rosenborgs juniorlag da han ble junior. Etter imponerende spill der har han også fått flere juniorlandskamper, og ble etterhvert tatt opp i Rosenborgs A-stall.

Jamtfall fikk sin seniordebut i Rosenborg i mai 2005, da Rosenborg vant 11-0 over Orkla i norgesmesterskapet i fotball. Debuten i Tippeligaen fikk han imidlertid ikke før mot i 2006 mot Start, hvor han stod for en målgivende pasning. Hans første kamp i Tippeligaen på Lerkendal Stadion, var mot Lillestrøm. Rosenborg vant kampen, og Jamtfall stod for én av scoringene.

I sin redebut for Rosenborg etter leieoppholdet i Ranheim, kvitterte Jamtfall med å score Rosenborgs eneste mål i kampen mot VikingLerkendal 12. september 2010. Den 4. mai 2012 offentilgjorde Jamfalt at han legger opp pga at han ikke kommer tilbake etter skade.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fotballspillerstubbDenne biografien om en fotballspiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.