Miami Vice (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miami Vice
orig. Miami Vice
Generell informasjon
SjangerKrim, action
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde- min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Mann
ProdusentMichael Mann
ManusforfatterMichael Mann
MusikkRZA
SjeffotografDion Beebe
Foran kamera
MedvirkendeColin Farrell, Jamie Foxx, Naomie Harris
Annen informasjon
Filmformat-
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Miami Vice er en amerikansk spillefilm regissert av Michael Mann, basert på hans fjernsynsserie Miami Vice (1984–1989). Filmen hadde premiere 28. juli 2006. Colin Farrell har rollen som James «Sonny» Crockett, mens Jamie Foxx spiller Ricardo Tubbs.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Politi-etterforskerne James "Sonny" Crockett og Ricardo "Rico" Tubbs arbeider undercover i en nattklubb for å arrestere en hallik som går under kallenavnet Neptune. De får en telefon fra en informant, Alonzo Stevens, som avslører at han er redd for sitt liv, og planlegger å forlate byen. Men han er redd for at hans kone Leonetta er i umiddelbar fare, og ber dem sjekke hvordan det går med henne. Crockett får vite at Stevens tidligere var informant for FBI, og tar kontakt med FBI-agent John Fujima.

Crockett og Tubbs møter Stevens som forteller om et kartell fra Colombia som var infiltrert av undercover-agenter fra FBI, og kartellet truet med å myrde Leonetta hvis Stevens ikke tilsto å være en undercover-agent. Rico får en telefon om Leonettas død, og Stevens begår selvmord ved å hoppe foran en lastebil. På vei til åstedet for Leonettas død mottar Sonny og Rico en telefon fra lensmann Martin Castillo, og blir bedt om å holde seg vekk fra åstedet.

De møter John Fujima, som jakter på et kartell fra Colombia ledet av José Yero. De leter etter båter som kommer fra Karibia, som leverer narkotika fra et kartell. Sonny og Rico bruker sine informanter for å arrangere et møte med kartellet. De later som de er narkotika-smuglere, og tilbyr sine tjenester til Yero. De blir introdusert for noen som er ansvarlig for nesten all narkotika-handel i Sør-Florida.

Tubbs frykter for deres sikkerhet. Denne frykten blir snart realisert når detektiv Trudy Joplin, Rico's kjæreste, blir kidnappet på ordre fra José Yero. Med hjelp av lensmann Castillos oppdager de hvor Trudy holdes fanget. Hun er kritisk skadd etter at en bombe detoneres. Senere reiser Crockett og Tubbs til en havn i Miami, for å møte Yero og hans menn. Under den intense skuddvekslingen blir Yero skutt av Tubbs. Etterpå sitter Tubbs ved Trudy på sykehuset, og hun begynner å våkne fra koma.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]