Messerschmitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
MBB logo
Bf 109E

Messerschmitt-Bölkow-Blohm (MBB) var en kjent tysk flyprodusent, særlig kjent for flyene produsert under andre verdenskrig, deriblant Bf 109, Me 163 og Me 262.

Selskapet ble etablert som Bayerische Flugzeugwerke (BFW), i 1926 i Augsburg, Bayern. I 1927 begynte flykonstruktøren Willy Messerschmitt i selskapet som sjefsdesigner og ingeniør. Han etablerte en design-gruppe som skulle jobbe med lettvektskonstruksjoner. Den første av disse konstruksjonene var sportsflyet Bf 108 «Taifun». Dette var en stor suksess som etter hvert satte en rekke rekorder. I 1935 ble selskapet invitert til å delta i konkurransen om å konstruere Luftwaffes nye jagerfly. Messerschmitt benyttet kunnskapene fra utviklingen av Bf 108, og vant konkurransen med sitt Bf 109-design. Den 11. juli 1938 endret BFW navn til Messerschmitt AG, med Willy Messerschmitt som sjef.

Under krigen ble Messerschmitt en viktig leverandør av fly til Luftwaffe, og under den første delen av krigen dannet Bf 109 og Bf 110 hovedmengden av tyske jagerfly. Messerschmitt utviklet også de enorme transportflyene Me 321 «Gigant» og Me 323, det rakettdrevne jagerflyet Me 163 «Komet» og jetflyet Me 262 «Schwalbe».

I etterkrigstiden fikk selskapet forbud mot å produsere fly, og det gikk over til å produsere biler, lisensproduserte Vespa-scootere og prefabrikkerte hus. På 1960-tallet gikk de imidlertid igjen over til flyproduksjon. I 1968 ble det slått sammen med flyprodusenten Bölkow-Blohm og endret navn til Messerschmitt-Bölkow-Blohm (MBB). Siden 1989 har selskapet vært eid av DASA, som igjen er en del av EADS. De er fremdeles ledende i utvikling av avansert flyteknologi. I samarbeid med amerikanske Rockwell har de blant annet utviklet flyet Rockwell-MBB X-31.

Fly produsert av Messerschmitt[rediger | rediger kilde]

Kjøretøy produsert av Messerschmitt[rediger | rediger kilde]