Mediaverkstedet i Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mediaverkstedet i Bergen (MiB) er en ideell organisasjon i Bergen for folk som vil drive med filmarbeid – primært digital video (DV). Her blir det laget; kortfilm, musikkvideoer, installasjoner, dokumenteringer, søknadsfilmer til filmskoler, dokumentarer m.m.

MiB er en organisasjon som har til formål å: Fremme allmenn interesse for arbeid med film og video, bilde og lyd, og skape bevissthet om medias virkemidler og påvirkningskraft. Skape et aktivt miljø hvor det utvikles og produseres fri, kunstnerisk og ikke-kommersiell film, video og andre mediauttrykk, samt medvirke til distribusjon og visning av slike produksjoner.

Formål[rediger | rediger kilde]

- Stille til allmenn disposisjon utstyr for slike mediaproduksjoner, og gi opplæring i bruken av det.

- Arrangere kurs, workshops, seminarer og temakvelder.

- Være et forum for utveksling av råd, ideer og hjelp til prosjektutvikling, og en møteplass for ulike fagfelt og erfaringsnivåer.

- Søke internasjonalt samarbeid med liknende verksteder og organisasjoner for utveksling av erfaring, kompetanse og materiale.

- Utvikle kontakt med grupper og institusjoner innen teater, dans og ulike kunstneriske uttrykk, samt universitet, høyskoler og andre relevante læresteder og miljøer.

- Knytte seg opp mot nettverk for distribusjon av frie mediaproduksjoner og aktivt medvirke til utveksling og visning av slike.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]