Mdoc

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mdoc
Nyeste versjonMdoc 2014
OperativsystemMicrosoft Windows
Nettstedmdoc.no (no)

Mdoc er et elektronisk dokumenthåndteringssystem utviklet av NTI CADcenter.

Produktet har vært på markedet siden tidlig på 1990-tallet, og består av programpakker for generell og teknisk dokumenthåndtering. Systemet benyttes av byggebransjen og industrien, samt av offentlige myndigheter og foreninger. Mdoc er utviklet med bruk av moderne teknologier som .NET og XML, og er sertifisert av Microsoft.

Følgende bransjetilpassede løsninger tilbys:

  • Mdoc Bygg og anlegg er spesielt tilrettelagt for den norske byggebransjen, med bl.a. Revit-integrasjon og fokus på BIM og IFC.
  • Mdoc Mek er spesielt tilrettelagt for industrien, med bl.a. Autodesk Vault/Inventor-integrasjon. Mdoc Mek utgjør en komplett PDM- og dokumenthåndteringsløsning.
  • Mdoc FM (Facility Management) er spesielt tilrettelagt for bygningseiere og bygningsadministratorer som driver med drift, vedlikehold og eiendomstjenester.
  • Mdoc ESDH (Elektronisk Saks- og Dokumenthåndtering) er tilrettelagt for generell dokumenthåndtering, med oppgavestyring, påminnelser, skannemodul, fritekstsøk mm.

Mdoc har en tett CAD-integrasjon mot Autodesk-produkter som AutoCAD, Revit, Autodesk Vault og Inventor, samt MicroStation, og CADdy. Videre har Mdoc integrasjon mot Microsoft Office og håndterer e-post fra MS Outlook og Lotus Notes.

For Mdoc er det utviklet flere tilleggsmoduler som dekker spesielle behov: Sharepoint-integrasjon, dokumentoppretter/nummergeneratorer, dokumentlister, kryssreferanselister, print-server/klient, fritekstsøk, formatkonvertering etc.

Seneste versjon av systemet er Mdoc 2014, og inneholder bl.a. versjonsstyring, oppdatert AutoCAD-integrasjon, tettere Microsoft Office-integrasjon, forbedrede e-postfunksjoner (Microsoft Outlook), bedre respons og stabilitet, m.m.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]