Maximum Ride

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Maximum Ride er en fantasy-bokserie for ungdom skrevet av den amerikanske forfatteren James Patterson.

Serien handler om den fjorten år gamle jenta Maximum Ride (Max). Max og «flokken» hennes, Fang, Iggy, Nudge, The Gasman og Angel er 98% menneske og 2% fugl, slik at de har vinger og kan fly.

Maximum Ride: The Angel Experiment[rediger | rediger kilde]

Max, Fang, Iggy, Nudge, Gasman og Angel er hybrider mellom mennesker og fugler, som forsøker å leve i skjul. Men når Angel blir bortført, leter resten av flokken etter henne. Men underveis møter de en rekke problemer, deriblant naturkatastrofer og de ondskapsfulle forskerne et eksperimentelt laboratorium kalt "The School"

Maximum Ride: School's Out Forever[rediger | rediger kilde]

Flokken reiser til Washington D.C. hvor de håper å finne svarene på deres egen opprinnelse. De blir tatt inn av en tidligere FBI-agent, og plassert i et vanlig skolesystem for å leve som normale barn. Men når skolen blir angrepet, må flokken flykte igjen. Max møter en morderisk klone, Max II, og dette fører til en konflikt. Flokken lærer flere detaljer om skaperne deres: Itexicon Corporation.

Maximum Ride: Saving the World and Other Extreme Sports[rediger | rediger kilde]

Flokken må stoppe Itexicon Corporation, som planlegger å ødelegge halvparten av verdens befolkning. Guttene og jentene i flokken splittes etter en uenighet, og de arbeider fra separate vinkler for å ta ned Itexicon - og redde hele verden. Max får vite at Jeb Batchelder, en vitenskapsmann med mystiske og ukjente motivasjoner, er hennes biologiske far.

Maximum Ride: The Final Warning[rediger | rediger kilde]

Offentlige tjenestemenn ber flokken om å hjelpe et team av forskere med å studere forurensning i havene rundt Antarktis. Men der blir ett par medlemmer av flokken deres tatt til fange av Uber-direktøren, og fraktet til Florida. Resten av gjengen forsøker å redde dem, og beseire denne kjeltringen midt under en orkan. I mellomtiden innleder Max og Fang et romantisk forhold.

Maximum Ride: Max[rediger | rediger kilde]

Denne gangen blir flokken angrepet av en gruppe bioniske roboter (kalt "M-Geeks") samtidig som regjeringen ønsker flokkens hjelp for å finne ut hva som ødelegger hundrevis av skip, og dreper millioner av fisk, utenfor kysten av Hawaii. Moren til Max forsvinner også. Max, Fang og resten av gjengen reiser med ubåt, redder moren til Max, og blir samtidig venn med noen undersjøiske monstre.

Fang: Maximum Ride[rediger | rediger kilde]

Flokken reiser til Afrika hvor de møter Dr. Hans Gunther-Hagen, en tidligere Itexicon-arbeider. De møter også Dylan, en annen menneske-fuglehybrid designet for å være Max sin perfekte andre halvdel. Dylan slutter seg til flokken, selv om de alle er på vakt mot de egentlige motivene hans. Angel overtar ledelsen for hele flokken. Han sparker ut Max og Fang, som han påstår er alt for fokusert på deres personlige forhold. Fang blir kidnappet av Dr. Hans og eksperimentert på videre - før flokken kommer for å redde ham. Han dør et øyeblikk, før Max gjenoppliver ham. Etter å ha kommet tilbake til hjemmet deres, bestemmer Fang seg for å forlate gruppen permanent - og heller grunnlegge sin egen flokk.

Angel: A Maximum Ride[rediger | rediger kilde]

Doomsday Group hjernevasker mennesker, og påvirker Iggy og Max sin halv-søster Ella. I mellomtiden starter Fang sin egen gjeng som inkluderer Max sin klon, nå kalt Maya. De to lagene slår seg sammen i Paris, for å stoppe Doomsday-gruppen. Men planen deres går galt når Gazzy ikke klarer å desarmere alle bombene som eksploderer. Fang og Gazzy kommer seg trygt vekk fra området, men Angel er savnet.

Nevermore: The Final Maximum Ride Adventure[rediger | rediger kilde]

Max og de gjenværende medlemmene av flokken går nå ved en vanlig skole, og Max går på stevnemøter med Dylan. I mellomtiden blir Fangs gjeng angrepet, noen medlemmer forråder dem, og Maya blir drept. Fang bestemmer seg for å gå tilbake til flokken. Sammen oppdager de at Angel hadde overlevd den forrige boken. De redder henne fra laboratoriet hvor hun ble holdt fanget. Jeb Batchelder har kommet tilbake og prøvde å drepe Fang, med hjelp fra en hjernevasket Dylan. Denne planen mislykkes, og Dr. Martinez leder flokken til en avsidesliggende øy hvor de skal være trygge fra en apokalypse som nærmer. Men i stedet for pesten de forventer, blir verden truffet av en meteor. Flokken, sammen med menneskene på øya, overlever og begynner å bygge opp et samfunn igjen. Dette skulle etter planen være den siste boken i serien, men det ble senere kunngjort at Maximum Ride Forever skulle publiseres i 2015.

Maximum Ride Forever[rediger | rediger kilde]

Flokken sliter med å overleve etter at resten av planeten er ødelagt, og mange av deres kjære har dødd eller er forsvunnet. De splittes etter en tragedie, og Max begynner å etterforske en ny fiende kalt «Remedy and his Horsemen» som ønsker å drepe den gjenværende befolkningen. I en siste konflikt på godt og ondt, gjenforenes hele flokken for å endelig beseire Remedy - en gang for alle. Max og Fang får en datter sammen, som får navnet Phoenix. Etter en fem år lang atomvinter, slår de seg ned i ruinene av Machu Picchu.

Utgivelser i serien
  • Maximum Ride: The Angel Experiment
  • Maximum Ride: School's Out Forever
  • Maximum Ride: Saving the World and Other Extreme Sports
  • Maximum Ride: The Final Warning
  • Maximum Ride: Max
  • Maximum Ride: Fang
  • Maximum Ride: Angel
  • Maximum Ride: Nevermore
  • Maximum Ride Forever

Bøkene er ikke oversatt til norsk.