Maurice Hamers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maurice Hamers
Født1962[1]Rediger på Wikidata
Valkenburg aan de Geul
BeskjeftigelseDirigent, komponist, trompetist, universitetslærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Nederlandene

M.W.M. (Maurice) Hamers (født i Valkenburg i 1962) er en nederlandsk komponist og dirigent. Ved konservatoriet i Maastricht, Limburg studerte han trompet og direksjon av janitsjar- og fanfarekorps.

Dirigenten Hamers[rediger | rediger kilde]

Hamers har vært dirigent for flere velrenommerte amatørorkestre i Nederland som for eksempel St. Martinus Urmond, St. Caecilia Simpelveld og Brass Band Limburg. I 1989 vant han Zilveren Dirigeerstok (Dirigentstokken i sølv) under Wereldmuziekconcours i Kerkrade (en musikk-konkurranse for korps fra hele verden). Fra 1995 til 2000 dirigerte han den nederlandske marinens orkester, Marinierskapel der Koninklijke Marine. Nå arbeider han for Musikhochschule i Augsburg i Tyskland. Han gir ofte workshops og opptrer som gjestedirigent for orkestre, i tillegg til nederlandske korps har han for eksempel dirigert janitsjarkorps i Trondheim og Karlskrona. Hamers har ved flere anledninger gjort ulike oppdrag for Norges Musikkorps Forbund som å lede dirigentsymposier og dømme i Norgesmesterskapet for janitsjarkorps. Hamers har ved flere anledninger vært både dirigent og dommer i forbindelse med europamesterskapet for brassband.[2]

Komponisten Hamers[rediger | rediger kilde]

Hamers' komposisjoner er for det meste programmatisk med et moderne, men likevel tilgjengelig klangidioom. Blant hans mer kjente verker er New Life, Babylon og The Sky is the Limit for janitsjarkorps og Die Alpen, The Power of the Soul og Chameleon for brassband.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 143277596, besøkt 15. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ brassbandresults.co.uk Brassband-historikk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]