Matnatprat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

MatNatPrat er den uavhengige studentavisen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Bergen (forkortet matnat).[1]

Avisens mål er å gi leserne våre en god blanding av studentpolitisk, faglig og sosialt stoff, rettet i hovedsak mot studentmassen, men også til en viss grad mot næringslivet.

MatNatPrat drives på frivillig basis av omtrent 25 studenter, og har to publikasjoner hvert semester med et opplag på 1000. Avisen er tilgjengelig ved alle institutter tilhørende det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, i tillegg til Studentsenteret.

Avisen mottar økonomisk støtte fra fakultetet og ble startet opp som en avtaker etter Realistavisen QED, som gikk ut av trykk i 2010. Fakultetet hadde da vært uten studentavis i flere år, og etter initiativ fra en rekke engasjerte studenter ble MatNatPrat en realitet. Oppstarten fant sted i november i 2013 med Maren Skibeli i spissen som ansvarlig redaktør. Første utgave av MatNatPrat så dagens lys i mars 2014.

I januar 2015 tok Ida Jahren Herud over som ansvarlig redaktør for avisen, før Anja Lindgaard Molnes overtok som redaktør for perioden mars 2016-2017.

Avisen ledes i hovedsak av styret, som er sammensatt av ansvarlig redaktør, nestleder, journalistansvarlig, grafisk ansvarlig, økonomisk ansvarlig, annonseansvarlig og PR-ansvarlig. Styret, i tillegg til ansvarlig redaktør, velges demokratisk ved åpent valg en gang i året.

MatNatPrat holder til i første etasje i Realfagbygget i Allégaten 41 i Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «www.matnatprat.no». Arkivert fra originalen 3. juni 2016.