Matching Mole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Englands flagg Matching Mole
OpphavCanterbury, England
Periode19711972
SjangerProgressiv rock, kunstrock, Canterbury
Aktive år19711973
PlateselskapCBS, Cuneiform
Tidligere medlemmer
Robert Wyatt
Dave Sinclair
Phil Miller
Bill MacCormick
Dave MacRae

Matching Mole er et tidligere eksperimentelt band innenfor progressiv rock og undersjangeren Canterbury best kjent for sangen «O Caroline». Bandet ble startet i oktober 1971 av Robert Wyatt rett etter at han forlot Soft Machine og ga ut soloutgivelsen The End of an Ear (1970). I Matching Mole fortsatte han i sin rolle som vokalist og trommeslager. Han fikk med seg keyboardisten Dave Sinclair (fra Caravan) på orgel og piano, Phil Miller på gitar og Bill MacCormick (fra Quiet Sun) på bassgitar. Bandnavnet var et ordspill på det franske ordet Machine Molle, som er en ren oversettelse av Wyatts tidligere band Soft Machine.

Deres første utgivelse ble gitt ut i april 1972, et album som i hovedsak ble komponert av Wyatt, med unntak av låtene «O Caroline» (som var i samarbeid med Dave Sinclair og som handlet om Wyatts brudd med hans daværende kjæreste Caroline Coon) samt Phil Millers «Part Of The Dance». På gruppens andre utgivelse Matching Mole's Little Red Record, som kom ut i november 1972 og som ble produsert av Robert Fripp, ble Dave Sinclair erstattet av keybaordisten og komponisten Dave MacRae. Denne utgivelsen ble regnet som et bandarbeid, hvor Wyatt konsentrerte seg om tekstene og vokalene, mens melodiene og komposisjonen ble overlatt til resten av medlemmene.

Matching Mole ble oppløst sent i september 1972 rett etter fullførelsen av en Europaturné hvor de var oppvarmingsband for Soft Machine. Etter dette stiftet Dave Sinclair og Phil Miller til det mer suksessrike bandet Hatfield and the North. En ny besetning bestående av Robert Wyatt, Bill MacCormick, keyboardisten Francis Monkman (fra Curved Air) og jazzsaksonisten Gary Windo var igang med å spille inn et nytt studioalbum i 1973, men dette ble kansellert da Wyatt falt ut av et vindu under en fest og ble paralysert fra livet, slik at han ikke lenger kunne bidra på trommer.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1972 – Matching Mole (CBS 64850)
  • 1972 – Matching Mole's Little Red Record (CBS 65260)
  • 1995 – BBC Radio 1 Live in Concert (BBC Windsong)
  • 2001 – Smoke Signals (Cuneiform)
  • 2002 – March (Cuneiform)
  • 2007 – On the Radio (Hux)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]