Mastodonterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Foreningen Mastodonterne ble stiftet den 16. april 1988, av en gruppe venner som hadde en felles interesse for teater og sang.

Historie[rediger | rediger kilde]

De første årene av Mastodonternes liv hadde foreningen hjemsted i Fredensborg-Humlebæk Kommune, men i 2004 ble teatertroppen hentet til Hillerød av daværende borgermester Nick Hækkerup, som kunne lokke med øvingslokaler, verksted og lagerplass til gruppens etter hvert ganske omfangsrike scenografi- og kostymelager til gjengjeld for, at troppen også oppførte forestillinger i Hillerød Kommune.

I 1999 innledet foreningen et tett samarbeid med komponisten og sangskriveren Sebastian, som utover å instruere troppens forestillinger også komponerte en ny musikalKlokkeren fra Notre Dame – spesielt til Mastodonterne, som hadde urpremiere i Cirkusbygningen i København i 2002. Dette samarbeidet førte til, at Mastodonterne utviklet seg fra å være en lokal forening, som hovedsalig var kjent i Nordsjælland, til å bli en teatertropp som var kjent i hele Danmark. med forestillinger i København, Jylland og på Fyn.

Ambisjoner[rediger | rediger kilde]

Mastodonterne har alltid vært drevet av en ambisjon om å levere kvalitet og være i konstant utvikling. Like fra begynnelsen hadde foreningen en drøm om å bli de største innen for sitt felt (derav navnet). Foreningen tilstreber å produsere forestillinger for hele familien, og der blir derfor både oppført barne- og voksenforestillinger. Uansett om det står Peter Pan, Les Miserables, eller Ronja Røverdatter på plakaten, har Mastodonterne siden 2000 vært et av de mestselgende teaterne i Danmark med omkring 50 000 solgte billetter hvert år.

I Mastodonterne spiller man for publikum ikke for sig selv”. Dette prinsippet har alltid vært en av grunnpilarene i foreningens utvikling, og vært medvirkende til at foreningen har oppnådd en fremtredende posisjon i dansk teater. En utvikling hvor målet er, å gi publikum en uforglemmelig opplevelse hver gang Mastodonterne går på scenen.

Deres neste oppsetning vil bli Sebastians musikal Cyrano, som blir en 20 års jubileumsforestilling for foreningen i 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]