Marcelo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Marcelo

Marcelo Vieira da Silva Junior eller bare Marcelo (født 12. mai 1988 i Rio de Janeiro) er en brasiliansk fotballspiller. Hans posisjon på banen er venstreback, og han har siden 2007 spilt for Real Madrid.

Klubbkarriere[rediger | rediger kilde]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Marcelo begynte å spille futsal i en alder av 9 år, og da han var 13 ble han på hentet inn av Fluminense. Han kommer fra en svært fattig bakgrunn og vurderte selv å avslutte fotballkarrieren, men hans klubb betraktet ham som en av sine "kronjuveler" og sørget for at han fortsatte å spille fotball.

Real Madrid[rediger | rediger kilde]

Marcelo kom til Real Madrid i løpet av januar transfer-vinduet i 2007. På sin ankomst, sa klubbpresident Ramón Calderón: «Han er en viktig signering for oss. Han er en ung spiller som vil sprøyte inn litt friskhet til klubben og er en del av vår plan å få yngre spillere inn i laget. Vi er veldig fornøyd fordi han er en perle som halvparten av Europa ønsket. " [1]

Marcelo gjorde sin debut som innbytter i 2-0 tap mot Deportivo La Coruña [2]. Marcelo hadde sin første kamp for Real Madrid mot Racing Santander 14. april 2007, en kamp Real Madrid tapte 2-1. Under nåværende hovedtrener, portugisiske Jose Mourinho, har Marcelo vært i startellveren i nesten alle av Madrids ligakamper.

Internasjonal karriere[rediger | rediger kilde]

Marcelo skåret på hans debut for Brasil, mot Wales. Han plukket opp ballen like utenfor 16-meteren og skjøt, et tradisjonelt brasiliansk fullback-mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • (en) Marcelo – Profil og resultatoversikt i olympiske konkurranser på sports-reference.com.