Mandal videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mandal videregående skole
Hovedinngangen ved Mandal videregående skole
LandNorge
Org.nummer974595125
Grunnlagt1992
KommuneLindesnes
AdresseKallhammerveien 6, 4514 MANDAL
UtmerkelserBenjaminprisen (2006)
Nettstedmandal.vgs.no (no)
Beliggenhet
Kart
Mandal videregående skole
58°01′33″N 7°26′19″Ø

Mandal videregående skole har vært en kombinert videregående skole i Mandal[1] siden 1992. Den er sammenslått av tidligere Mandal gymnas, Mandal handelsskole, Mandal yrkesskoler og AMO-senteret. Siden 1996 har skolen vært geografisk samlet. Skolen har cirka 800 elever, 120 pedagoger, samt 30 andre ansatte.

Skolen har ulike tilbud innenfor alternativ opplæring. De har også en egen seksjon for dagliglivstrening. I tillegg til den ordinære videregående opplæringen har skolen også et kurssenter, Karriere Lindesnes, som tilbyr undervisning for voksne. Det gis tilbud om kveldsundervisning for å ta studiekompetansegivende fag, sveisekurs og sertifiseringskurs, datakurs, økonomikurs med mere. Det skreddersys også opplegg for voksne med opplæringsrett. I tillegg er realkompetanse­vurdering av voksne blant oppgavene til Karrieresenteret. Til sammen har Karrieresenteret bortimot 400 kursdeltakere i løpet av et skoleår.

I 2006 ble skolen tildelt Benjaminprisen for sitt arbeid for integrering og antirasisme.

Internasjonalt[rediger | rediger kilde]

En sentral del av skolens internasjonaliseringsarbeid er kanalisert gjennom Comenius-programmene. Comenius er navnet på et av EUs utdanningsprogram og har navnet sitt etter den tsjekkiske filosofen og pedagogen Jan (Johan) Ámos Komenský (1592 – 1670), latinisert til Comenius. Comenius stimulerer og gir økonomisk støtte til internasjonaliseringsprosjekter i blant annet videregående skoler i Europa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mandal videregående skole». Skoleporten. Utdanningsdirektoratet. Besøkt 30. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]