Mandal guttekorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mandal Guttekorps ble stiftet 27. september 1909 av organist Lars Heggen. I 2009 feiret korpset 100-årsjubileum og det ble markert med mange ulike arrangementer. Et av høydepunktene var en flott jubileumskonsert hvor utdrag fra korpset historie og musikk ble presentert på en glimrende måte. Korpset fremførte blant annet ”Guttene kommer” som var korpset aller første nummer for 100 år siden og marsjen ”100 Rubiner” som ble komponert av korpsets tidligere dirigent Alf Willy Vestergren til 100-årsjubileet.

Korpset har vunnet en rekke priser og konkurranser både i inn- og utland og har også hatt det ærefulle oppdrag å representere Norge under 17. mai-feiring i København.

Mandal Guttekorps er et av landets få rene guttekorps. Alle musikanter er gutter, men korpset har i tillegg egne drilltropper bestående av jenter.

Mandal Guttekorps ønsker å være et attraktivt fritidstilbud for både gutter og jenter i alderen 9 til 19 år og en aktiv og tydelig aktør i byens musikkliv. Korpset har en visjon om ”Trivsel i en musikalsk ramme” og satser derfor bevisst på kvalitet i instruksjon, materiell og organisasjon.

Korpset har de siste årene hatt rundt 120 medlemmer fordelt på rekrutter, drillrekrutter, juniorkorps, juniordrill, A-korps og A-drill. Alle avdelinger i korpset har fokus på både det musikalske og sosiale. I løpet av året arrangeres det mange flotte konserter og turer. A-korpset reiser på utenlandsturer annen hvert år.

Fatjon Dakaj er musikalsk leder og dirigent for A-korpset og juniorkorpset. Irene Lande er drillansvarlig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]