Malstrøm (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Malstrøm
orig. Maelstrom
Sjanger Drama
Musikk Johnny Pearson
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
Produksjon
Produsent Vere Lorimer
Regi David Maloney
Manus Michael J. Bird
Kamera Alex Scott
Klipp Robin Chalmers
James Hamilton
Lengde 280 min.
Sending
Produksjon BBC
Bildeformat 1,33:1
Utgitt 1985
Eksterne lenker
Sending

Malstrøm (originaltittel: Maelstrom) er en britisk krim- og dramaserie produsert av BBC i 1985. Store deler av serien ble spilt inn på Valle i Skodje kommune og i Ålesund. Regissør var den engelske David Maloney, mens Michael J. Bird stod for manuset. Produsent var Vere Lorimer og musikken var laget av Johnny Pearson. Den ble først vist på BBC fra 5. februar til 12. mars 1985. I Norge ble den sendt på NRK påsken 1985 og i reprise sensommeren 1988.[1] Det var i hovedsak bare engelske skuespillere som medvirket.

Serien ble slaktet av de britiske anmelderne, mens anmelderne i flere norske aviser mente at «utbyttet måtte være større for sunnmørsk næringsliv enn for seerne».[1] VGs anmelder (Per Norvik) mente at slutten av serien skildret et fullstendig antikvert syn på mentale lidelser.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Den engelske kvinnen Catherine Durrell får uventet en stor arv fra en helt ukjent mann som viser seg å være en norsk industrieier. Hun reiser til Ålesund for å finne ut mer og blir snart dratt inn i en malstrøm av mord, mysterier og galskap.

Catherine arver blant annet to hus. Det ene huset er på en isolert øy litt unna fastlandet, og det andre er på fastlandet. Fra huset på fastlandet, kan man se over til huset på øya. Det er i huset på øya at mystiske ting begynnner å skje. Første gang Catherine går inn der, finner hun intet unormalt, med unntak av to ting:

  • ingen skal ha vært i huset på mange år, og enda er det friske blomster i vasen på bordet, diverse blader fra senere årstall og ei veggklokke som fortsatt går i korrekt tid.
  • en av dørene i 2.etasje er låst, og ingen av nøklene som Catherine fikk, passer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Serien ble utgitt på DVD i Norge 28. mars 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]