Maldiskusjon:Temastubb

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvordan definerer man temaSTUBB? Hva betyr det? Kan man velge tema selv? Eller? Hvor skal jeg kategorisere mafia Dette usignerte innlegget ble skrevet av Marcus (diskusjon · bidrag) 9. apr 2006 kl.12:30 (UTC (Husk å signere dine innlegg!)

For små ikoner[rediger kilde]

Med 20px-størrelse på ikonene blir de alldeles utydbare. Kan vi ikke få dem ett hakk større? __meco 28. jun 2006 kl.07:41 (UTC)

Jeg syns de er store nok. En mal skal ikke ta bort oppmerksomheten fra den teksten som er i artikkelen. Er der ingen andre bilder vil den få leseren til visuelt å fokusere på malen og ikke på artikkelen. Jeg tror vi skal være forsiktig med stubbmaler da det ikke alltid er nødvendig å merke alt som er kort og konsist.--Nina 28. jun 2006 kl.07:58 (UTC)
Nå trekker du inn et helt annet aspekt som ikke har noe med ikonstørrelser å gjøre, så det får andre svare på hvis de vil. Imidlertid syns jeg bruk av ikoner blir meningsløst (for ikke å snakke om ressurssløsende) dersom ikke ikonene har en viss minimumsstørrelse som gjør at de gir mening. Merk, det er størrelsen på det lille ikonbildet inni stubbmerket jeg snakker om, ikke størrelsen på selve artikkelmerket. __meco 28. jun 2006 kl.08:07 (UTC)
Jeg tenkte også på selve bilde i malen som ikke bør ta oppmersomheten fra artikkelen. Det er et visuelt punkt som leseren vil fokusere på ubevisst. Malene bør ihvertfall ikke bli større. --Nina 28. jun 2006 kl.08:17 (UTC)

På sider som bruker {{Musikkstubb}}, {{Sangstubb}} eller {{Filmstubb}} vises ikke bildene i stubbmalen. Det ser ut til at dette kan ha noe med størrelsen på bildene å gjøre. {{Temastubb}} har litt av en kode, spesifiserer den 20px for alle bilder? Med 20px forsvinner bildene som brukes i disse malene, men de vises med 21px.

Hva som vises er litt avhengig av nettleseren. I Firefox får jeg en slags "alt"-tekst som angir malnavnet med en peker til bildet:

«filmstubb Denne filmrelaterte artikkelen er dessverre veldig kort. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.»

(Jeg har valgt at pekere alltid skal understrekes, understreken går her fra "ubb" til og med mellomrommet før "Denne", men hele "filmstubb"-ordet er en peker; uten understreking er "filmstubb" en vanlig blå peker. Opera viser en boks hvor jeg kan se ordet "film" inni, Internet Explorer en boks med enda en boks inni.)

Det kan være at dette er tilfelle for flere maler, jeg har lagt merke til disse.

Test med 20px:

Crystal Clear app mp3.png: (bildet for musikkstubb)

Crystal Clear app kaboodle.png: (bildet for sangstubb)

FilmRoll-small.png: (bildet for filmstubb)

(Her viser Firefox ingenting annet enn et vanlig mellomrom mellom kolonet og første parentes, Opera en boks (uten tekst inni), Internet Explorer en lignende boks med enda en inni. Men jeg ser at når denne teksten lastes inn i Firefox så dukker først opp et lite bilde som viser at bildet mangler, før den forsvinner helt.)

Test med 21px:

Crystal Clear app mp3.png: (bildet for musikkstubb)

Crystal Clear app kaboodle.png: (bildet for sangstubb)

FilmRoll-small.png: (bildet for filmstubb)

(Hos meg vises alt helt greit med 21px.)

Andre bilder går det helt greit med 20px, f.eks.:

Books-aj.svg aj ashton 01.png, 20px: (bildet for {{Litteraturstubb}})

(Books-aj.svg aj ashton 01.png, 21px: )

(Selv om dette bildet vises greit, greier jeg ikke å forstå hva det har med litteratur å gjøre, før jeg ser på en større versjon av bildet. (Det burde kanskje være én bok.) Bildene for musikk, sang og film går det derimot greit å se hva er. (Selv om gulfargen i musikkbildet gjerne kunne ha vært noe annet.))

Jeg syns forøvrig at teksten i malene kan være vel/ubehagelig små, og jeg lurer på om akkurat dette gjør at stubbene faktisk tiltrekker seg uforholdsmessig mye oppmerksomhet. Jeg har sett at det er veldig populært med liten tekst i navigasjonsmaler, særlig på engelsk Wikipedia -- for at de ikke skal ta opp så mye plass ... noe som gjør at jeg enten ikke gidder/orker se på dem, eller så trykker jeg på "+" for å forstørre teksten.

Tskoge 3. jul 2006 kl.11:25 (UTC) (Det meste av dette er sjekket under Windows XP, men det er det samme med Firefox under Linux.)


Trenger vi disse stubbene[rediger kilde]

Jeg har lenge lurt på hvorfor det er så viktig med disse stubbene. Det er lagt ned en masse energi i å utvikle dem og å omstubbe artikkler, men de tilfører jo ingenting. De forteller at artikkelen er kort og at leseren kan utvide den noe leseren vet fra før. Hva med å avskaffe dem så slipper vi problemet med liten tekst og bilder som er vanskelig å tyde.--Nina 3. jul 2006 kl.11:40 (UTC)

Ellers hadde det ikke vært mulig å se at en artikkel er kort? (Stubbmerker er sikkert kjekt å ha ... alle gangene Spesial:Shortpages ikke fungerer.) Tskoge 10. nov 2006 kl. 20:55 (CET)
Problemet er vel snarere mangfoldet av stubbmaler, som medfører et visst merarbeid så snart noe skal endres. Se f.eks. avsnittet «Egennavn» som jeg har opprettet nedenfor. - Soulkeeper 31. jan 2008 kl. 17:13 (CET)

Egennavn[rediger kilde]

{{Bulgariastubb}} sier at "Denne Bulgariarelaterte artikkelen..." Det riktige vil være "Denne Bulgaria-relaterte artikkelen..." fordi Bulgaria er et egennavn. Noen som føler seg kallet til å rydde opp i dette med tema=Bulgaria- | lenke=Bulgaria og tilsvarende for andre egennavntemastubbmaler? Det beste er kanskje at noen som mestrer regex'er tar det med en bot. Ja, og så må stubbkategoriene endres tilsvarende. - Soulkeeper 31. jan 2008 kl. 17:10 (CET)

Ikke mulig å oppgi grunn[rediger kilde]

Det er ikke mulig å oppgi grunn for stubbmerkingen. Tre eksempler:

{{matematikkstubb}} gir:

{{matematikkstubb|Dette er grunnen}} gir:

{{matematikkstubb|grunn=Dette er grunnen}} gir:

Noen som klarer å fikse problemet? --Mollerup 29. mai 2008 kl. 21:08 (CEST)[svar]

Jeg har sett dette før; fant ikke jeg en løsning da? Ah, skal vi se: diff.
Men jeg løste det bare for albumstubber; så later det til at jeg glemte hele greia. Tanken var kanskje å prøve å finne en annen måte å løse det på? Å måtte oppdatere malen for hvert tema hver gang vi legger til en ny parameter blir slitsomt. Men fins det noe alternativ? — the Sidhekin (d) 29. mai 2008 kl. 21:23 (CEST)[svar]
Kan man bytte ut den første {{#if:{{{1|}}} med en {{#switch:{{{1|}}} i stedet og håndtere de to spesialtilfellene ({{{1}}}=kort og {{{1}}}=bilde) uten at videre prosessering stoppes? --Mollerup 29. mai 2008 kl. 21:37 (CEST)[svar]
(ec) Da har jeg forsøksvis oppdatert dokumentasjonen for {{temastubb}}, slik at den gjør det klart at de enkelte malene må sende også grunn={{{grunn|}}} videre. Jeg håper fortsatt på en løsning som ikke involverer kopiering av denne besvergelsen til hver mal (og jeg skal se på det), men all den tid dette fungerer, er det vel ingen grunn til å underslå det i dokumentasjonen. :) — the Sidhekin (d) 29. mai 2008 kl. 21:39 (CEST)[svar]
Da testet jeg mitt eget forslag nevnt over. Ser OK ut? Man kan ikke bruke parameteren grunn uten å endre de enkelte temamalene, men parameter uten navn fungerer ser det ut til. --Mollerup 29. mai 2008 kl. 22:11 (CEST)[svar]
Ah, var det det du mente? Jeg trodde faktisk det var meningen å støtte «multistubber» på denne måten at {{kunststubb|biografi}} skulle gi det samme som {{stubb|kunst|biografi}} – men det virket jo naturligvis ikke. God løsning! :)
Jeg har lagt til et punkt i dokumentasjonen (se {{kunststubb}} – de andre følger vel etterhvert).
For å bruke {{stubb|kunst|grunn=Dette er grunnen}} eller tilsvarende, må hver enkelt mal fortsatt oppdateres, men {{kunststubb|Dette er grunnen}} er vel god nok foreløpig, hva?  :) — the Sidhekin (d) 29. mai 2008 kl. 22:35 (CEST)[svar]

Endring i beskyttet mal[rediger kilde]

Endre denne på tilsvarende vis som her, eller fjern beskyttelsen. — Jeblad 10. jan 2012 kl. 13:29 (CET)