Maldiskusjon:Sorterbar dato

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Valgfrie parametre[rediger kilde]

Er det mulig å gjøre parameter 3 (og kanskje også parameter 2) valgfritt, slik at man kan bruke malen også der hvor kun måned og år er kjent. Det beste ville være hvis den sorterte enten som 1. eller siste dag i måneden, men kun viste månedsnavn og årstall. Mvh. Wikijens 16. mar 2009 kl. 19:46 (CET)

Alt er mulig, men akkurat denne malen er da vel komplisert nok? Hva med å opprette {{sorterbar måned}} og {{sorterbart år}} for disse? Eller kanskje {{sorterbar dato/måned}} og {{sorterbar dato/år}}? Fancy! ;-) — the Sidhekin (d) 16. mar 2009 kl. 20:48 (CET)
Ja, det er det samme for meg om det er en separat mal eller den samme. Jeg begynte aa oppdatere Liste over Wikipediaer slik at datoene er sorterbare, men det er en del hvor det kun staar "november 2003" osv. Klarer du aa faa laget en {{sorterbar måned}} hvor den kan sorteres i samme kolonne som datoer som bruker {{sorterbar dato}}? Tror det beste er om den sorterer som om det var 1. i maaneden, men kun viser maanedsnavn+aarstall (eller ville det se bedre ut om de udefinerte datoene kommer etter de definerte?) Wikijens 16. mar 2009 kl. 21:01 (CET)
Vel, da har jeg opprettet {{sorterbar dato/måned}} og {{sorterbar dato/år}}. Siden disse skal ha felles sortering, har jeg også opprettet {{sorterbar dato/fritekst}} som base. Om disse blir brukt, er det trolig verdt å vurdere å bruke samme base også for {{sorterbar dato}}. Så unngår vi lettere at de kommer i utakt ...
Alternativt kan vi opprette {{sorterbar dato/dag}} og la hovedmalen velge blant disse avhengig av hvorvidt parameter 2 og 3 er oppgitt. Som du først ba om. Ad omveier. ;-) — the Sidhekin (d) 20. mar 2009 kl. 13:53 (CET)
Jeg har testet {{sorterbar dato/måned}} paa siden Liste over Wikipediaer (under spansk). Ser ut til aa fungere fint. Maanedsnavnet blir ingen lenke, men det er vel heller ikke noedvendig. Jeg er litt usikker paa om det er best om maanedsnavnet har stor eller liten forbokstav. Hva synes du? Wikijens 21. mar 2009 kl. 10:40 (CET)
Jeg har fulgt min egen smak i utformingen her. :) Jeg kan enkelt endre det – eller gjøre det valgfritt, med navngitte parametre – men jeg vil foretrekke om jeg slipper. Lenking av måneder (og ukedager) ifm datoangivelse er en uting, etter min mening. Unyttig overlenking. (Se på 1. januar og 1901. Begge tar for seg fødsler, dødsfall og andre hendelser. Se så på januar (og mandag). En helt annen type artikkel.) Når det gjelder store forbokstaver, er ikke månedsnavnene egennavn på norsk, og de er heller ikke i begynnelsen av en setning, der de står i en tabell, så språkfølelsen min sier nei til stor forbokstav. (Bortsett fra helt til venstre, kanskje? Kanskje den burde være valgfri?) — the Sidhekin (d) 21. mar 2009 kl. 14:44 (CET)
Enig i at det er unødvendig med lenking til måned, la bare merke til at den lyste opp i svart innimellom alt det blå :-). Ang. stor forbokstav er jeg egentlig også enig, men den som i sin tid har laget tabellen jeg flikket på, har nå valgt å skrive månedene med stor forbokstav der hvor dato mangler. Jeg innbiller meg også at man f.eks. ofte ville skrive navn på språk med stor forbokstav i en tabell, selv om disse heller ikke er egennavn, men som sagt, egentlig enig i at det er like greit med liten. Vi får evt. vurdere det hvis det skulle dukke opp i venstre kolonne i en tabell. Jeg synes det er lettere å vurdere når jeg har et konkret eksempel å se på, men ingen grunn til å styre mere med det før problemet eventuelt dukker opp. Wikijens 21. mar 2009 kl. 15:50 (CET)

Sorterbar dato med kortform for måned ?[rediger kilde]

Ved bruk av større tabeller med flere kolonner kunne det vært nyttig med et kortere dato-form enn fullt månedsnavn, med eventuelt 3-bokstavskode eller et tallbenevning av den aktuelle månedsperioden, for å korte ned bredden på en sorterbar dato-kolonne. Se varianter på {{Sorterbart navn}} som muligens kan brukes. Mvh Migrant (diskusjon) 21. mar. 2015 kl. 16:20 (CET)[svar]

La til et formatparameter: {{sd|2015|09|21|format=M}}2015-09-2121. sep. 2015 --Chameleon (diskusjon) 21. mar. 2015 kl. 17:20 (CET)[svar]
Supert, fungerer som håpet i tabellen jeg holder på med nå. Takk så mye, til de andre, se også at den fungerer for de andre parameterne nevnt på:
MediaWiki Help:Extension:ParserFunctions#time. Mvh Migrant (diskusjon) 21. mar. 2015 kl. 18:21 (CET)[svar]