Maldiskusjon:Infoboks person med verv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Maldiskusjon:Infoboks politiker»)

Jeg skulle ønske det kunne settes inn kolon etter ledetekstene. —Helland 24. sep 2007 kl. 09:20 (CEST)

Født fungerer ikke[rediger kilde]

Hvorfor fungerer ikke født-parameteren. Jeg klarer ikke se hva som er feil. Død-parameteren fungerer fint, og den ser helt lik ut. nsaa 9. okt 2007 kl. 21:33 (CEST)

Ser ut til å fungere om man ikke bruker den fødselsdato og aldermalen. Funker "dødmalen"? Mvh Røed (d · en) 9. okt 2007 kl. 22:57 (CEST)

Utseende[rediger kilde]

Når det legges til flere lange titler, syns jeg at malen ser noe rotete ut, spesielt dersom tittelen ikke er en intern lenke. Jeg viser til Kim Jong-il-artikkelen. en:Template:Officeholder, er mer oversiktlig. Hva med blå farve bak titlene, og kanskje litt mindre skriftstørrelse på dem? Jannizz 27. nov 2007 kl. 17:13 (CET).

Dårlig system (angående bildestørrelse)[rediger kilde]

Systemet er alt for dårlig i tilfelle av at størrelsen på bildet er under 200px. Jeg mener at alle bilder skal ha en standardstørrelse, men at man kan i tilfelde ha et mindre bilde UTEN av at the blir strekket ut.

Realismadder 24. jan 2008 kl. 22:56 (CET)

Det er allerede lagt inn (bildestørrelse), men det ble ikke lagt inn visuelt som parameter. Legger det inn nå. Mvh Røed (d · en) 25. jan 2008 kl. 01:07 (CET)

Valgfrie parametre[rediger kilde]

Kan nummer2, nummer3 etc. gjøres valgfrie? nummer er valgfri. I noen tilfeller er land/hva man har verv i – nummer – verv bedre rekkefølge enn nummer – verv av land/hva man har verv i. Mvh. Mewasul (d) 24. mai 2008 kl. 13:10 (CEST)[svar]

De er valgfrie så vidt jeg vet, og nummer ble kun brukt for å være kompitabel med eldre maler, man kan skrive hva man vil i verv for å oppnå det samme. Mvh Røed (d · en) 24. mai 2008 kl. 17:35 (CEST)[svar]
Det fungerer f.eks. ikke i John Lyng, i så fall? Mvh. Mewasul (d) 24. mai 2008 kl. 17:37 (CEST)[svar]
Fikset. Mvh Røed (d · en) 24. mai 2008 kl. 18:44 (CEST)[svar]
Flott! Mvh. Mewasul (d) 24. mai 2008 kl. 18:54 (CEST)[svar]

Manglende parameter[rediger kilde]

Fsted og dsted ser ut til å mangle. nsaa 12. jun 2008 kl. 21:38 (CEST)

Rekkefølge[rediger kilde]

Synes ikke forandringen fra et gamle til det nye utseendet ble noe særlig ang. persondata, som nå plasseres ganske tilfeldig sammen med dataene for det øverste vervet. Se f. eks. Gerald Ford og Dan Quayle. – Erik, 26. okt 2008 kl. 13:45 (CET)

Kom gjerne med forslag, men la oss prøve å holde en standardisert måte å vise fra biografi-infobokser.. dvs. navn, bilde, persondata, spesifikke-infoboks-data.. vi kan gjerne legge inn en ekstra overskrift et sted her. Stigmj 26. okt 2008 kl. 14:11 (CET)
Jeg kunne tenkt meg den rekkefølgen vi hadde før: Verv (1–6?), Persondata. Slik holder vi fødselsdato, ektefeller og slikt borte fra det øverste vervet, for eksempel. Dessuten skulle det vært mulig å bytte ut "Vara" med f. eks. "Visepresident", slik vi kunne før. – Erik, 28. okt 2008 kl. 16:20 (CET)
Jeg har nå flyttet den verv-overskriften ned til de relevante delene og fikset varanavnene. Nå er denne i henhold til de andre biografi-infoboksene, slik det bør være for å holde et standardisert utseende her på nowiki. Stigmj 28. okt 2008 kl. 17:09 (CET)

Dupliserte felt[rediger kilde]

Regjering og valgkrets var angitt to ganger hver, jeg kommenterte siste oppføring ut [1] som en midlertidig løsning. Noen med bedre oversikt bør sikkert vurdere hva som er skjedd og finne en bedre løsning. Btd 6. nov 2008 kl. 11:04 (CET)

Det var en del feil og mangler som jeg nå har rettet opp. Intermares 6. nov 2008 kl. 11:41 (CET)

Forgjenger / etterfølger[rediger kilde]

Jeg synes forgjenger og etterfølger i hovedsak ikke bør brukes i denne boksen. Det gjør at andre personer opptar større plass enn hovedpersonene. Dessuten får flere og flere vervbokser i bunnen, og der ser en innehaverne av vervet over en lengre periode. Dette har vært diskuert før her, og der ser det ut til å være relativt stor enighet om dette.

Videre synes jeg det holder med ett verv innen hver «krets». Med det mener jeg at f.eks. om en person er blitt leder i en organisasjon, så trenger vi ikke å ha med en eventuell nestlederperiode i boksen. Synes også verv som mange har kan sløyfes, sånn som stortingsrepresentant og landsstyremedlem – da forutsatt at dette ikke er eneste verv i boksen. Hilsen GAD 6. nov 2009 kl. 23:10 (CET)

Jeg er imot en slik endring: Det er faktisk en veldig bra ting for å få en viss oversikt, og det er også noe som benyttes på samtlige andre Wikipedia'er. Jeg ser ikke noe som helst galt i å se med en gang at Thorbjørn Jagland etterfulgte Gro Harlem Brundtland som statsminister, og at han selv ble etterfulgt av Kjell Magne Bondevik, uten å måtte lete i en eventuell tillenket liste eller en navigasjonsmal i bunnen av artikkelen. Dagens utseende er helt fint, etter min mening. Erik 8. nov 2009 kl. 22:38 (CET)
Som det kanskje framgår av svartempoet, så er dette ikke verdens viktigste sak. Men jeg er altså uenig med Erik i at dette gir særlig oversikt, i alle fall i de tilfellene folk har mange verv. Ta Jens Stoltenberg som eksempel. Her er infoboksen så lang at jeg må skrolle for å se alt, og jeg har ganske stor skjerm med ganske lita skrift. Det nederste vervet synes altså ikke ved første øyekast, og mannen er bare så vidt fylt femti. Her er det også slik at i boksen om JS nevnes Kjell Magne Bondevik heile tre ganger. Det virker forstyrrende, synes jeg. Ikke bare pga Bondevik, men fordi en infoboks bør være et sammendrag av info om personen det gjelder, og ikke blande inn andre. (Akkurat som jeg synes det er nokså rart at vi i infoboksen om gater har med opplysning om hvilke gater som ligger foran og etter i alfabetet.) Hilsen GAD 13. nov 2009 kl. 19:13 (CET)
Det siste kan delvis løses med at når en person har flere perioder i samme verv, legges de inn i ett felt som i Odd Tore Fygle (varaordfører). Dette vil spare litt plass. Mvh Røed (d) 14. nov 2009 kl. 13:51 (CET)
Tja. Forgjengerne er jo stort sett flere om en har hatt et verv flere ganger. I navboksen til Kjell Magne Bondevik står det at Thorbjørn Jagland var hans forgjenger, men det stemmer jo bare for den første regjeringa hans. GAD 14. nov 2009 kl. 16:36 (CET)

«Embetsperiode»[rediger kilde]

Er det greit om jeg fjerner <strong>{{{periodenavn2|Embetsperiode}}}</strong><br /> fra kildekoden? Jeg synes det tar unødig mye plass i infobokser med mange verv, og selve betegnelsen «embetsperiode» er i mange tilfeller også diskutabel, skjønt denne kan byttes ved hjelp av parameteren periodenavn. Midtstillingen av perioden i infoboksen er god, synes jeg, for da unngår man at perioden deles på flere linjer i mange tilfeller, men «Embetsperiode» mener jeg altså at man kan spare seg for. Synspunkter? Erik F 13. okt 2011 kl. 14:40 (CEST)

Ja, det er greit. Midtstillingen innførte jeg for å lage skiller mellom flere perioder av samme verv (som jeg synes fløt inn i hverandre før), men jeg var også i tvil om jeg skulle ta med den «overskriften» eller ikke (som før bare het «Periode»). Jeg vet ikke om parametrene av typen periodenavn har blitt brukt før, men hvis vi trenger «bakoverkompabilitet» kan vi jo gjøre noe sånt: {{#if:{{{periodenavn2|}}}|<small><strong>{{{periodenavn2|}}}</strong></small><br />}} slik at overskriften bare vises hvis parameteren er spesifisert… Vet ikke om det er nødvendig eller ikke. – Danmichaelo 13. okt 2011 kl. 14:54 (CEST)
Jeg synes din løsning høres fornuftig ut. Jeg blir lett forvirret av kildekoden, så det er fint hvis du legger det til. Erik F 13. okt 2011 kl. 15:04 (CEST)
Ordna. Synes det ser bra ut. – Danmichaelo 13. okt 2011 kl. 15:38 (CEST)

Verv øverst, personlige detaljer nederst?[rediger kilde]

Jeg liker bedre den varianten på engelsk wp med verv øverst og personlige detaljer nederst, siden det er vervene som er det vesentlige for en politiker. Noen innvendinger mot at jeg bytter om? – Danmichaelo (δ) 24. apr 2012 kl. 09:48 (CEST)

Det blir litt vanskelig så lenge vi bruker {{Infoboks biografi}} som grunnmal... Stigmj (diskusjon) 24. apr 2012 kl. 13:25 (CEST)
Men må vi det? – Danmichaelo (δ) 2. mai 2012 kl. 12:32 (CEST)[svar]
Det var jo litt av poenget med å ha en standardisert infoboks. Stigmj (diskusjon) 2. mai 2012 kl. 13:35 (CEST)[svar]
Jeg er enig i trådstarter at dette burde endres. Er helt ulogisk slik det er nå. Te og kaker (diskusjon) 4. jan. 2015 kl. 03:18 (CET)[svar]

Fra fastbredde til bred[rediger kilde]

Jeg ser at malen har blitt endret fra å ha fastbredde til å bli ekstra bred. Jeg bøyer meg for flertallet, men synes selv at dette ble voldsomt. Det er ikke min erfaring at disse boksene behøver å være bredere hos politikere enn hos andre, og særlig navnene på vervene ble unødig store (like store som navnet øverst). Se for eksempel Jens Stoltenberg. Erik F 10. jun 2012 kl. 16:54 (CEST)

Det er egentlig ikke min erfaring heller. Derimot synes jeg infoboksene generelt er litt smale med sine 220px. Og hoppet fra 220px (standard) til 300px (bred) er veldig stort. Kanskje man heller skulle øke standardbredden for infobokser litt, fra 220px til f.eks. 240-250px? – Danmichaelo (δ) 10. jun 2012 kl. 17:28 (CEST)
Vi brukte Minibildestørrelse i innstillingene som mal for disse størrelsene når dette ble satt opp. Ser nå at enwiki har valgt å sette 22em som bredde på Infobox-strukturen. Litt usikker på hva som bør gjøres. Dette bør muligens tas opp på Tinget da det er noe som da bør vurderes over «hele linja». Stigmj (diskusjon) 10. jun 2012 kl. 23:58 (CEST)
Jeg synes dette høres fornuftig ut. Jeg foreslår at vi fremmer dette som en sak på Tinget, og at vi i mellomtiden tilbakestiller endringene i bredden for denne infoboksen. Erik F 12. jun 2012 kl. 14:22 (CEST)
Ja, enig i at det kanskje blei litt for bredt, samtidig som jeg syns standarden er alt for smal (se for eksempel James Spriggs Payne ganske straks). En mellomting hadde vært fint å ha som standard på alle infobokser – den smale varianten nå blir for smalt for det aller meste, i min mening. Jon Harald Søby (diskusjon) 14. jun 2012 kl. 20:29 (CEST)
Jeg kan være enig i at det ville være hensiktsmessig å gjøre infoboksene litt bredere enn nå. Kan 230 eller 240px gjøre susen? Erik F 15. jun 2012 kl. 13:05 (CEST)
Neste thumbnailsize er 250px .. kanskje greit utgangspunkt? Stigmj (diskusjon) 15. jun 2012 kl. 23:56 (CEST)
Ja, det virker greit. Har lagt inn en demo av den nye bredden og en notis på Tinget. Hvis det ikke kommer sterke motforestillinger regner jeg med at vi gjennomfører endringen. – Danmichaelo (δ) 16. jun 2012 kl. 12:20 (CEST)
250px støttes fullt ut. Erik F 16. jun 2012 kl. 15:53 (CEST)
Stigmj foreslot 22 em på Tinget, som er samme bredde som på enwp. Dette blir litt smalere enn 250 px, men når fontstørrelsen blir justert samtidig synes jeg det virker bredt nok: demo. – Danmichaelo (δ) 17. jun 2012 kl. 19:23 (CEST)
Ok, da er boksene endret til 22em bredde og 88% fontstørrelse. – Danmichaelo (δ) 2. jul 2012 kl. 03:20 (CEST)

Valgkrets fra Wikidata[rediger kilde]

Denne endringen fungerer ikke, siden P768 «valgkrets» alltid skal brukes som kvalifikator for P39 «verv». For å ta et eksempel: Man setter ikke valgkretsen Buskerud på en politiker, man setter derimot vervet stortingsrepresentant på politikeren, og valgkretsen Buskerud som kvalifikator for vervet som stortingsrepresentant.

Siden infoboksendringen aldri vil fungere slik man har ment tilbakestiller jeg. Hilsen Kjetil_r 9. jul. 2017 kl. 10:56 (CEST)[svar]

Ja, jeg har nok lest den diskusjonen. Så den må nok tas bort. Så får det heller komme inn i boksen igjen om det skulle bli noen endring for verdien valgdistrikt (P768). Mvh Pmt (diskusjon) 9. jul. 2017 kl. 11:07 (CEST)[svar]
Forskjellen mellom egenskaper og qualifiers er flytende, da en qualifier blir en egenskap om den flyttes til et referert element. Det vil si at valgdistrikt (P768) er en qualifier om den brukes på vervet til en politiker i politikerens element, mens den er en egenskap om den brukes på elementet for vervet politikeren innehar. For en politiker til stortinget er det riktigst å bruke en qualifier på politikerens verv, men for en ordfører er det riktigst å bruke en egenskap i vervets element. — Jeblad 9. jul. 2017 kl. 12:30 (CEST)[svar]
Jeg vil også vise til propertydiskusjonen [2] og hva med en politikere som stiller i en valgkrets og ikke vinner et valg og dermed ikke får et verv f.eks i en enmannskrets til et parlamentsvalg. Mvh Pmt (diskusjon) 9. jul. 2017 kl. 12:42 (CEST)[svar]

To spørsmål[rediger kilde]

  1. Er det ikke på tide å fjerne {{under arbeid}} fra dokumentasjonssiden? Jeg prøvde, men får rett og slett ikke lagret.
  2. Hvorfor havner Raman Halowtsjanka i Kategori:Artikler hvor fsted forskjellig fra Wikidata?

--Avilena (diskusjon) 11. aug. 2020 kl. 18:30 (CEST)[svar]

Embete fra Wikidata[rediger kilde]

Går det an å hindre at embete hentes fra Wikidata? I f.eks. Espen Barth Eide finnes informasjonen dobbelt opp - et rotete oppsett fra Wikidata og et strukturert oppsett lagt inn lokalt. @Haros, Jon Harald Søby, Kimsaka? - 4ing (diskusjon) 14. okt. 2021 kl. 19:10 (CEST)[svar]

@4ing: Gjort. Jeg veit at Wikipedia på katalansk og baskisk bl.a. har disse med «fint» oppsett direkte fra Wikidata, se f.eks. eu:Erna Solberg og ca:Erna Solberg. Hadde vært fint å få tilsvarende hos oss, men det er nok en del jobb å sette opp. Jon Harald Søby (diskusjon) 15. okt. 2021 kl. 12:08 (CEST)[svar]
Det blir litt misvisende at artiklene havner i Kategori:Artikler hvor embete spesifisert som uten når det faktisk ikke er spesifisert. Avilena (diskusjon) 15. okt. 2021 kl. 16:20 (CEST)[svar]

Se Eugenio Aguilar. Hvis man her fjerner "verv" fra infoboksen vises kun to av vervene fra wikidata slik at det ser ut som om han bare var ordfører. Og så er den ene referansen som står (på ektefelle) nå kun egnet til forvirring.--Avilena (diskusjon) 22. okt. 2021 kl. 18:16 (CEST)[svar]

Embete = Uten[rediger kilde]

@Asav, Tholme: I artikkelen Holm O. Bursum står det i infoboksen "Embete: Uten". Han har to verv oppført i Wikidata, som overstyres av verv definer tlokalt. Men hvor kommer embete inn? Er det noe annet enn verv? - mvh 4ing (diskusjon) 20. jan. 2022 kl. 11:17 (CET)[svar]

Min feil, fikset nå. Når verv er satt skal ikke embete fra wikidata vises, siden dette stort sett er samme informasjonen. Derfor settes embete = uten i Mal:Infoboks person med verv når verv er oppgitt. Etter endring i Infoboks biografi hadde jeg glemt å legge tilbake støtte for at embete = uten ikke skal vise noe som helst. Tholme (diskusjon) 20. jan. 2022 kl. 11:40 (CET)[svar]