Maldiskusjon:Infoboks nettsted

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Påkrevde parametre[rediger kilde]

Hvorfor er «eier» og «forfatter» påkrevde parametre ? Mange nettsteder er det ikke mulig å vite hvem eier eller forfatter er. Og hva er en forfatter i forhold til et nettsted ? --KEN 12. jun 2008 kl. 01:24 (CEST)

Hm, stemmer. På engelsk er alle valgfrie, noe jeg synes de burde være her også. Det gir mer mening å bruke det som passer for anledningen. Jeg legger dog merke til at den engelske malen for tiden har 21 punkter. Fem mer enn den norske. Norsk mangler bla.a. skjermskudd. Jontajonta 5. mar 2011 kl. 12:31 (CET)

Ikke engang på artikkelen om Wikipedia er forfattere o.l. tatt med, så jeg tror nok kravet kan fjernes. Innspill? Jontajonta 5. mar 2011 kl. 12:54 (CET)

Støttes, alle disse bør være valgfrie. Mvh. --Kjetil_r 5. mar 2011 kl. 13:43 (CET)
Kan vi bare endre malen? Eller må det taes en avstemning, eller avgjørelse på høyere hold? Jontajonta 11. mar 2011 kl. 11:16 (CET)
Jeg har endret malen slik at forfatter er valgfri, jeg mener der-imot at det å finne eier av et nettsted kan enkelt gjøres ved å gjøre en whois spørring, da vil du i det minste se hvem som står for domenet, disse er gjerne også da eier av nettstedet, ellers står det også ofte nederst på siden. @Jontajonta: en:WP:Be bold, kort sagt: gjør det hvis du mener det er konsensus(som det ser ut til her) og om det er feil vil noen rette på det :) --- TuxyQ (Pjatt|bidrag|Mine sider) 13. mar 2011 kl. 11:39 (CET)

Flere parametere?[rediger kilde]

Jeg synes vi burde ha noe flere valgfrie parametere, som antall sidevisninger, kostnad og antall ansatte. mvh - Ulf Larsen 12. okt 2011 kl. 15:04 (CEST)

Det bør også være med en/flere parametre for rangering, f.eks hvordan nettstedet er rangert på Alexa.com - det er jo et åpent nettsted som alle kan sjekke. mvh - Ulf Larsen 17. feb 2012 kl. 18:48 (CET)

Bare nyskjerrig, men hvordan vil du få kvalitetssikrede tall for antall sidevisninger, kostnad og antall ansatte? 87.248.2.35 18. feb 2012 kl. 14:23 (CET)
I utgangspunktet er jeg litt skeptisk til å ta med antall ansatte, siden jeg synes det logisk hører hjemme i {{infoboks firma}}. Et nettsted er jo et produkt, og vi skiller ihvertfall i noen tilfeller mellom dette (som Google (firma) og Google Søk (nettsted) ). Alexa-ranking derimot synes jeg absolutt er en god idé! Sidevisninger er jeg litt mer i stuss om… i første omgang synes jeg vi da burde ha en side om hva en sidevisning er (ála en:Page view, som riktignok også er tynn). Dessuten er det jo noe som må oppdateres så ofte… Hvis det er et stort ønske kan jeg legge det inn. – Danmichaelo 19. feb 2012 kl. 23:49 (CET)
Til 87.248.2.35: Hvis vi har tall for det fra årsrapporter, bransjerapporter, nyhetsoppslag så bruker vi det, hvis ikke så er det bare å la feltene stå tomme.
Til Danmichaelo: Generelt enig i at den type informasjon hører hjemme i underliggende firma, samtidig er det vel på en del steder lite naturlig å ha en egen artikkel om firmaet, jeg synes derfor at det bør være mulig å legge det inn i artikkelen om nettstedet. Hva er forøvrig nåværende status ment å dekke, om noen vet så bør det fylles ut i forklaring for malen. Tilsvarende synes inntekt å være upresist, ved bedrifter så bruker vi jo begrepet omsetning. mvh - Ulf Larsen 26. feb 2012 kl. 11:30 (CET)

Logostørrelse[rediger kilde]

@Asav: Denne redigeringen fører til at logo ikke vises dersom logostørrelse-parameteren er tom, se f.eks. Myspace. Kan du se om du klarer å fikse det? - 4ing (diskusjon) 11. apr. 2022 kl. 18:22 (CEST)[svar]

Ja, jeg så det. Jeg tester alltid endringer i infobokskoden på flere nettsider, men det skjer at noen særtilfeller glipper mellom fingrene. Jeg skal prøve å finne ut av det. Siden denne feilen ikke rammer så altfor mange oppslag, lar jeg være å rulle redigeringen min tilbake, men det står selvsagt enhver fritt å gjøre det. Asav (diskusjon) 11. apr. 2022 kl. 20:52 (CEST)[svar]
Sånn, nå skal det være iorden. Nå ignorer riktignok malen hvilken størrelse som er angitt i selve infoboksen. Det er teoretisk mulig å unngå dette også, men det krever enda mer kode, og på grunn av det håpløse programmeringsgrensesnittet i Wikipedia ville det ført til enda mer ugjennomtrengelig kildekode, så jeg lar det være. Av hensyn til kommende generasjoner. Asav (diskusjon) 11. apr. 2022 kl. 21:42 (CEST)[svar]

Fjerning av Alexa-rangering?[rediger kilde]

Er det kanskje en idé å fjerne automatisk henting av Alexa-rangering fra Wikidata, siden dette nå er en parameter som ikke kommer til å bli oppdatert etter 1. mai 2022? EdoAug (diskusjon) 20. jul. 2022 kl. 21:15 (CEST)[svar]