Malcolm Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Malcolm Young

Malcolm Mitchell Young (født 6. januar 1953 i Glasgow, Skottland) er gitarist i det australske bandet AC/DC.

Han er bror til bandets andre gitarist og frontfigur Angus Young.

Da Malcolm var 7 år, utvandret familien fra Skottland til Melbourne Australia. Han er en av 7 søsken. Da han var ung sluttet han på skolen, for å realisere drømmen om å bli rockestjerne. I mellomtiden hadde han jobb i et BH-firma. Han hadde mange forsøk på å bli stjerne, men aldri noe suksess ble det på den unge rockeren fra Melbourne.

Tidlig på 1970-tallet (1973) fikk endelig Malcolm satt sammen et band som dugde. Bandet fikk navnet AC/DC og spilte rundt om i Australia. I 1977 kom albumet «Let There Be Rock». I 1980 døde AC/DC´s populære sanger Bon Scott av alkoholforgiftning, og bandet vurderte å gi opp, men Malcolm visste at det var Bon´s ønske at de skulle fortsette. Bandet fikk en ny sanger, Brian Johnson, og i 1980 kom albumet «Back In Black» ut, og det ble bandets aller største hit.

På midten av 80-tallet hadde Malcolm et stort alkoholproblem. Midt i Who Made Who-turneen la han seg frivillig inn på avrusningsklinikk. Det var hans nevø (Stevie Young) som spilte mens han var på avrusning. Malcolm Young blir kalt for The Brain i bandet.

I disse dager bor Malcolm i England sammen med kone og to sønner.