Mal:Sports-reference

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maldokumentasjon


Om Sports-Reference.com[rediger kilde]

Sports-Reference.com inkluderer OL-utøvere som faktisk konkurrerte under OL, selv om de bare deltok for et sekund. Det betyr at de utelater reserver, ikke-startere, ikke-aktive troppmedlemmer, etc. Nettstedet tar heller ikke med utøvere i demonstrasjons- eller utstillings- hendelser, selv om dem kan komme til å legge dem til på et senere tidspunkt.

Bruk[rediger kilde]

Sett inn følgende under seksjonen «Eksterne lenker»:

{{Sports-reference}}

med valgfritt felt:

{{Sports-reference|note=notat}} 

Note:

  • Kan bli brukt til å vise et notat etter lenken, for å opplyse om inkurier etc.

Legge inn på Wikidata[rediger kilde]

Om det står i artikkelen at Sports Reference ikke er lagt inn i Wikidata må du gjøre følgende for å fikse det:

  • Finn ID-en til sportsutøveren på Sports Reference. Det gjør du ved å søke opp hans eller hennes navn i søkeboksen til venstre her, og så se på URL-en (adressa) til siden. For Bjørn Dæhlie vil det være alt som står mellom http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/ og .html, altså er Bjørn Dæhlies ID da/bjorn-daehlie-1.
  • For å legge inn denne ID-en på Wikidata:
    1. Klikk først på «Wikidata-element» i margen til venstre på artikkelen.
    2. Gå så helt nederst i seksjonen «Utsagn»
    3. Klikk på den nederste knappen der det står «[Legg til]» (altså den som ikke er inni en boks)
    4. Skriv inn «Sports Reference» i boksen som kommer opp, og velg «Sports Reference-id» i nedtrekksboksen som dukker opp.
    5. Nå vil det komme en ny tekstboks; der limer du inn da/bjorn-daehlie-1 og trykker på «Lagre»
    6. Hvis du så går tilbake til artikkelen der du la inn malen og oppdaterer nettleseren, vil lenka fungere (men merk at det kan ta noen minutter før det blir synlig; om det er tilfelle kan du legge til ?action=purge i adressefeltet i nettleseren)
  • En bildegaid som illustrerer dette for Mal:IMDb finnes her. Alle stegene er de samme, bortsett fra at man selvsagt skriver «Sports Reference-id» i stedet for «IMDb-id».

Dersom dette høres for vanskelig ut fungerer også den gamle metoden med at man kan skrive {{Sports-reference|da/bjorn-daehlie-1}} i artikkelen, men dette fører med seg en del ekstraarbeid for andre, og kan ikke gjenbrukes på andre wikipedier, så det aller beste er om du legger det inn direkte i Wikidata.

Artikler som bruker denne malen men mangler utsagn på wikidata legges i denne kategorien : Kategori:Artikler som mangler utsagn om Sports Reference på Wikidata.