Maedhros

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Maedhros:(Også kjent som Maedhros den Høye) er en fiktiv fra person fra J.R.R Tolkiens bok Silmarillion. Maedhros var eldste sønn av noldofyrsten Feanor og hans hustru Nerdanel, og ble født i Valinor under Valinors glanstid. Han var kjent som den sterkeste og tapreste av alle Feanors sønner .

  • Maedhros skulle egentlig ha arvet tittelen som konge over alle noldoer av sin far, men ga i stedet fra seg tittelen til sin eldste halvbror, Fingolfin.
  • Maedhros ble tatt til fange av Morgoths soldater under et forhandlingsmøte med Morgoths utsendinger, et møte som viste seg å være en felle. Morgoth hengte Maedhros opp ved kanten av et bratt stup på Thangorodrim etter en lenke rundt hånden hans. Han ble reddet av Fingolfins sønn, Fingon, men siden lenken var for sterk til å bli skåret over, måtte Fingon skjære av ham hånden i stedet. Selv om Maedhros ble leget for sine sår, ble han siden kjent for å svinge sverdet mer dødeligere med sin venstre hånd enn sin høyre.
  • Maedhros og hans bror Maglor klarte rett etter Vredens Krig å stjele de to gjenværende silmarillene. Men på grunn av Noldoenes Dom, var de ikke lenger verdige til å holde stenene, i stedet ble de påført uutholdelige smerter av dem. Maedhros begikk derfor selvmord ved å kaste seg ned i en revne i jorda sammen med den ene av silmarillene.


Maedhros hadde seks brødre:

Maglor: Den Mektige Sanger.

Celegorm den Fagre.

Caranthir den Dystre.

Curufin den Listige og Kraftfulle.

Amrod og Amras(tvillinger).