Machamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Machamp
MachokeMachamp (#068)Bellsprout
Japansk navnカイリキー Kairikī
Utviklet fraMachoke
Utvikles tilIngen
TypeFighting
Høyde1,6
Vekt130
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Machamp er den 68. Pokémon i Nasjonal-indexen. Den er ansett som en av de kraftigste kamp-Pokémonene.

Fysiologi[rediger | rediger kilde]

Machamp ligner svært på en menneskelig bodybuilder, men den har fire armer i stedet for to. I tillegg har den steingrå hud, kun to tær på hver fot, og tre "kammer" på hodet, disse er knivskarpe og harde som bein. I praksis beskytter disse mot angrep mot hodet. I tillegg har leppene og kjevene smeltet sammen til et slags nebb, så den ikke mister tenner ved slag mot munnen.
Machamps hovedtrekk er den enorme styrken. Den har kraft nok i hver arm til å kaste en buss over horisonten, og slagene er kraftige nok til å sende motstandere ut i bane. Eventuelt kan den senke kraften i slagene og øke frekvensen, slik at den kan slå over tusen slag på fire sekunder. Den har også styrke nok i beina til å hoppe flere titalls meter opp i luften, og lande uten problemer. Det sies at intet menneske har noen som helst sjanse til å slå Machamp i noen kampsport, eller for den saks skyld annen styrkerelatert sport. Machamp er også ganske brutal, ved den minste provokasjon vil den angripe motstanderen. Den vanligste strategien er å gripe motstanderen i hver arm og hvert bein, og sparke den over horisonten. I enkelte tilfeller nøyer den seg med et enkelt slag, som ofte sender motstanderen flygende helt til den treffer noe.

Spesielle evner[rediger | rediger kilde]

I spillene kan Machamp ha to spesialevner, den ene gir alle angrep brukt i kampen 100% treffsikkerhet (noe som reflekterer det at det er umulig å komme unna en Machamp, men den er lite påpasselig med å blokke). Den andre spesialevnen gir den enda mer angrepskraft når den blir utsatt for noe, som brannskade eller forgiftning. I tillegg til nærangrepene kan Machamp også lære noen avstandsangrep, blant annet kan den læres opp til å sprute ild. Disse er, derimot, ganske svake. Machamp kan også fremkalle kraftige lokale jordskjelv.

Navn[rediger | rediger kilde]

Ordet Machamp er satt sammen av "macho" (maskulin) og "champion" (mester). Det finnes også kvinnelige Machamp, så det en mulighet for at det kommer av "mach" (lydens hastighet) i stedet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]