Mørkets tid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mørkets tid
Forfatter(e)Anthony Horowitz
SpråkBritisk-engelsk
SjangerThriller, fantasy, eventyrfiksjon
Utgitt2. april 2007
ForlagWalker Books

Mørkets tid (originaltittel: Nightrise) er den tredje boka i serien om De fem utvalgte. Serien er skrevet av Anthony Horowitz. Boka ble utgitt i 2007 både på engelsk og norsk.

Handling[rediger | rediger kilde]

De fjorten år gamle tvillingene Scott og Jamie Tyler vet ingenting om sitt ohhav. De har gjennom tiden bodd hos flere fosterforeldre, men ingen ønsker å ha dem. Scott og Jamie har alltid visst at de har overnaturlige evner, at de besitter krefter som er så sterke at de knapt våger å bruke dem. For tiden jobber Scott og Jamie for Onkel Don, eller Don White, som er den siste av fosterforeldrene, i et teatershow i Rino kalt Sinnenes Sirkus. Her opptrer de med et nummer av tankelesning, en av evnene deres. En dag blir Scott kidnappen av et mektig forretningsimperie kalt Nightrise, og Jamie blir feilaktig anklaget for mord på Don White. Det er nå Jamie finner ut at han må ta evnene sine i bruk.

Jamie kastes også tusener av år tilbake i tid, der han havner midt i kampen mot de onde maktene som truer selve menneskehetens eksistens. Jamie oppdager at han er en av de fem portvokterne, som er født til å redde verden fra undergangen.