Loutraki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Loutraki
Strandpromenaden
Loutrakisett fra St.Patapius-klosteret

Loutraki (gresk: Λουτράκι, gammelgresk: Λουτράκιον) er en kystby 4 km nordøst for Korint og er i dag et feriemål ved Korintbukta i prefekturet Korinthia i Hellas i periferien Peloponnes. Den er lokalisert 65 km vest for Athen og 6 km norøst for Korint. Loutraki er sete for kommunen Loutraki-Agioi Theodoroi. Byen er kjent for sine mange naturlige mineralkilder og terapeutiske kurbad. Det var 9 388 innbyggere i 1991.

Historie[rediger | rediger kilde]

I antikken var det en by som ble kalt for Thermae (gresk: Θερμαί, «varm kilde») på dette stedet.

I 1847 forsikret en kunngjøring i Italia om de terapeutisk fordelene av å bade i de naturlige termisk kurbad som var i Loutraki og det førte til en tilførsel av bosettere i de omliggende områdene, således ble den moderne byen Loutraki skapt. Byen ble fullstendig ødelagt i jordskjelvet i 1928 og deretter gjenoppbygd. En stor park ble opprettet ved å bygge ut deler av havet ved å bruke grus fra de sammenfalte husene. Et nytt jordskjelv i 1981 førte ikke til langt så store skader som tidligere.

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet Loutraki er en direkte referanse til de termisk kurbad i regionen. Det er avledet fra Loutro(n) (gresk: Λουτρό(ν)) som betyr «bad», «badehus», «kurbad» eller «termisk» (varm kilde). Det greske ordet loutro er direkte oversatt som thermaeengelsk, og som har gitt termisk på norsk, og det var også de antikke navnet for regionen.

Nærmeste steder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]